Zabavne aktivnosti za poboljšanje sebe (Top 10)

Zabavne aktivnosti za poboljšanje sebe (Top 10)

S online nastavom i ovom pandemijom lako se možete početi osjećati potpuno glupo i isprazno. Zato vam donosimo neke zabavne aktivnosti i načine kako da ovo vrijeme iskoristite i poradite na sebi.

Zabavne aktivnosti za poboljšanje sebe

Nabavite kvarcni kristal ruže

Kvarcni kristal ruže ili Rose Quartz poznat je po svojoj iscjeljujućoj i ljubavnoj energiji kojom može osnažiti ljude. Ovi se kristali mogu naći u prodavaonicama kristala (čak i u Ornamentu u Zagrebu), ali i na Amazonu, Etsyju, Depopu, Ebayju i na mnogim drugim stranicama. Kreću se od 1 do 3 dolara pa su izuzetno povoljni, ali tada budite oprezni da ne nasjednete na lažnjak. Kad se osjećate preplavljeno, držite ovaj kristal blizu srca jer legenda kaže da tako pronalazite ljubav u sebi.

Crtajte ili fotografirajte

Ovim zabavnim aktivnostima razvijate svoju kreativnost i tjerate svoj um da razmišlja izvan kutije i okvira, a i sama osobnost vam može skočiti za level više. Papir ili tablet, sve ima svoje prednosti i mane, ali njihova različitost potiče da pronađete svoj stil. Fotografiranjem drugačije gledate na svijet, počinjete primjećivati detalje kojima prije fotografiranja možda niste uopće pridavali pažnju.

Foto: Shutterstock

Započnite dnevnik

Dnevnik je popularan zbog svoje glavne namjene, a to je smirivanje jer zapisivanjem misli na papir imate osjećaj kao da vam je on najbolji prijatelj. To je kreativna zabavna aktivnost koja čak ne zahtijeva puno muke! Sve što trebate je urediti svoj dnevnik naljepnicama i crtežima kako biste dočarali svoju osobnost! Možete ga koristiti da budete organiziraniji, ali na super zabavan način tako ublažavate i stres.

Nosite svoje omiljene krpice, osmislite svoj originalni outfit

Kad ti se sviđa ono što nosiš i ako se u tome osjećaš sigurno, tvoje samopouzdanje nitko ne može srozati. Cute odjeća koja laska vašem stasu zaista vam može promijeniti ovaj mjesec i cjelokupno raspoloženje! Pogledajte se u ogledalo i sjetite se koliko ste zapravo cool!

Pogledajte film I Feel Pretty

Garantiramo vam da je ovaj film nevjerojatan! Fokusira se na to koliko zapravo trebamo cijeniti i voljeti svoje tijelo i same sebe jer će tada i drugi vidjeti našu pravu ljepotu. Nakon gledanja ovog filma prigrlit ćete svoje nesigurnosti, zato ga obavezno pogledajte!

Isprobaj mirišljave svijeće

Da, svijeće mogu biti vrlo umirujuće i pomoći će vam da opustite tijelo i um! Izaberite svoje omiljene mirise i sjedite pokraj svijeće barem 10 minuta, duboko udahnite i neka vas miris povede. Nemojte scrollati po mobitelu ili laptopu, samo stavite glazbu i odvojite vrijeme da se umirite ovom zabavnom aktivnosti.

Foto: Shutterstock

Isprobajte bath bomb i soli za kupanje

Sjednite u kadu punu tople vode uz bath bomb ili neke zanimljive soli za kupanje! Ako želite, stavite slušalice, lezite i uživajte!

Gledajte makeup tutorial

Ponekad se šminkanjem možete osjećati lijepo i samopouzdano ako izuzmemo one dane kada nikako ne možemo dobiti taj savršeni eyeliner. Mnogi ljudi koriste šminku kao način izražavanja. Opuštajuće je, zabavno i kreativno! Sigurno će vam podići samopouzdanje!

Reproducirajte listu pjesama na Spotifyu i osjećajte se moćno

Na Spotifyu postoji mnogo nevjerojatno dobrih popisa za reprodukciju koje se fokusiraju na žene, a dobar bi izbor bila lista pjesama Powerful Woman Anthems koja uključuje i pjesme Ariane Grande! Slušajući ove pjesme osjećat ćete se kraljicom.

Pokrenite blog

Tijekom pandemije postoji mogućnost da ćete se osjećati isprazno i beskorisno. Međutim, ne treba biti tako! Na primjer, možete pokrenuti vlastiti blog, a za njegovu izradu možete koristiti alat Wix.com jer je jednostavan, siguran i BESPLATAN! Pišite članke o svom danu, o modi, o čemu god želite. Mogućnosti i zabavne aktivnosti su beskrajne!