Zanimaju vas informativne aplikacije? Ovo je 9 najboljih

Zanimaju vas informativne aplikacije? Ovo je 9 najboljih

Ako želite biti informirani o aktualnim događajima, možete preuzeti neke zanimljive informativne aplikacije koje vam nude uslugu informiranja o svjetskim događajima.

Ove vijesti prikupljaju članke iz velikog broja izvora i uključuju različite vrste izvještavanja, tako da ne dolazi sve iz samo jednog medija.

Najbolje informativne aplikacije

Ako zaista želite samo novosti iz svojih regionalnih novina, preuzmite tu namjensku informativnu aplikaciju kao što je 24sata, Jutarnji list i drugo. No, ako želite vijesti iz cijelog svijeta i vijesti koje se dotiču različitih tema u nastavku možete pronaći nešto baš za sebe. Sve ove informativne aplikacije mogu se besplatno preuzeti na Android i Apple uređaje, a neke imaju dostupne i premium verzije.

Apple vijesti

Appleova usluga za vijesti korisnike iPhonea i iPada drži u potpunosti informiranima o trenutnim događajima. Možete pregledavati glavne naslove ili postaviti obavijesti na temelju nekih određenih tema.

Tako biste mogli biti upozoreni o svakoj političkoj priči, o svakoj svemirskoj misiji, prirodoj katastrofi, gaming news i sl. Za 9,99 dolara mjesečno možete se pretplatiti na Apple News + za pristup hrpi publikacija i slušati članke u audio verziji.

Foto: Shutterstock

Google News

Google News u osnovi je Apple News za korisnike Androida. ALI, čak su i iOS uređaji kompatibilni s aplikacijom Google News.

The Week

The Week je tjedni časopis koji prikuplja i sažima vijesti sa svih strana, ali njegova prateća aplikacija može vas brzo zaintrigirati. Svakodnevna kartica aplikacije svakodnevno vam daje “10 stvari koje danas morate znati”. Neke članke u informativnoj aplikaciji možete pročitati i bez pretplate, ali za cjelovita digitalne izdanja morat ćete se pretplatiti (50 izdanja za 89 USD).

Flipboard

Izvorno oblikovan kao digitalni časopis, Flipboard više okuplja priče nego vijesti. Fokusira se na teme koje su možda škakljive za javnost (neki socijalni problemi) i tako ih okuplja i prilagođava vama s obzirom na određene tagove, kategorije ili događaje.

SmartNews

Ovaj agregator vijesti sa sjedištem u Japanu koristi programsko učenje kako bi pronašao najbolje vijesti za svoju aplikaciju. Okuplja vijesti iz Japana i SAD-a, a možete pratiti i neke događaje uživo Njegove vijesti vuku se iz čak 6000 gradova diljem SAD-a.

News360

Ovaj agregator sebe naziva “čitačem vijesti”, a pod time smatramo da vijesti koje sakuplja prilagođava vama tako da prati vaše klikove i koje vijesti i teme često pretražujete.

News Break

Umjesto da prikazuje glavne priče za nacionalnu publiku, informativna aplikacija News Break pokušava je lokalizirati na temelju gradova i gradskih područja o kojima vi želite znati.

Foto: Shutterstock

Yahoo vijesti

Da, Yahoo i dalje postoji. Iako ste možda prije nekoliko godina prešli na Gmail za svoju pristiglu poštu, Yahoo News i dalje je snažan s velikom kolekcijom priča i vijesti, a posebno je poznat po tome što u svoj sadržaj prilagođava udarnim vijestima.

Pocket

Pocket je Mozillin alat za označavanje, ali početna stranica aplikacije ima karticu “Otkrivanje” koja uvlači popularne priče koje drugi spremaju u aplikaciju. Također možete povezati svoj Twitter račun (i vaše iOS i Googleove popise kontakata) i vidjeti koje sve stvari pretražuju drugi korisnici i personaliziraju svom računu. Premium verzija aplikacije “čitaj kasnije” sa stalnom bibliotekom i tagovima za bolje snalaženje iznosi 4,99 USD mjesečno ili 44,99 USD za godinu dana.

Ovo su bile neke od najboljih informativnih aplikacija koje možete skinuti na svoj mobitel, a koje će vas informirati o svim raznim događajima koji se dešavaju diljem cijelog svijeta.