Seks na prvom spoju? 5 razloga zašto to nije dobra ideja

Seks na prvom spoju? 5 razloga zašto to nije dobra ideja

Pitajte bilo koju žensku osobu zašto ne imati seks na prvom spoju. Reći će vam da muškarci tako automatski gube interes i o vama nakon toga misle da ste laki.

unsplash.jpg

Zašto seks na prvom spoju nikako nije dobra ideja?

To može, a i ne mora biti istina. Ipak, postoji mnogo drugih razloga zašto je seks na prvom spoju stvarno loša ideja, a u nastavku smo pripremili neke od njih.

Osjećate se prilično neugodno

Prvi put kad imate spolni odnos s bilo kim, bez obzira koliko na to dugo bili u vezi, dešavaju se obično dvije stvari. Prvo, srce vam želi od uzbuđenja iskočiti iz tijela, a dugo, vrlo vam je neugodno. No, puno je manje neugodno ako tu osobu ipak malo duže poznate i znate da joj je stalo do vas. Tada neugodnost nestane doista brzo jer postoji ta neka razina ugode i povjerenja, što seks čini ispunjenim i zabavnijim.

unsplash.jpg

Čekanje je zanimljiva predigra

Spolni odnos na prvom spoju je poput deserta prije večere. Kako možete uživati ​​u svom slasnom predjelu i glavnom jelu ako ste već jeli čokoladni kolač? Možda hoćete uživati, ali ne toliko! Drugim riječima, dopustite da se odnos izgradi. Čekanje može biti veoma privlačno i seksi.

Što ako se ne razvije u nešto više?

Recimo da odete s nekim na prvi spoju, a onda ne želi odgovoriti na vaše pozive ili poruke? Ili čak i obratno, vi izgubite interes. Osjećate se prilično grozno, zar ne? Ako ste s tom osobom na prvom spoju spavali, osjećat ćete se puno, puno gore.

Čekanje vam daje samopouzdanje i samopoštovanje

I muškarci i žene koji su dovoljno jaki da izdrže i čekaju pravo vrijeme za seks, pokazuju veću samokontrolu, razmišljaju jasnije i objektivnije. Također imaju samopouzdanje, nisu očajni i imaju potrebu prvo ustanoviti odnose, intimni odnosi dolaze tek nakon toga. Čekanje je zrelo, samouvjereno i seksi.

Možda nećete biti sposobni objektivno razlučiti stvari

Budimo iskreni. Seks, pa čak i onaj seks na prvom spoju, može vas navesti da se u osobu zaljubite. Ono što se dešava nakon toga jest to da vam je glava u oblacima i zbog toga više ne možete objektivno prosuđivati. Zaljubljenost vas navodi da gubite glavu te se tako možda od nekih postupaka nećete moći niti suzdržati. Pričamo o spamanju poruka, toksičnom ponašanju, dosađivanju i uhođenju.

Ako se intimni odnosi počnu prakticirati prerano, fizički dio veze počne blijediti i tada shvatite da nemate ništa zajedničkoga.

No, ipak, upamtite da je svaka situacija drugačija. Možda i postoje iznimke. Možda će doći trenutak kad ćete biti vani s nekom osobom i sve će se činiti baš ispravno i dobro, a onda ćete se sjetiti ovog članka. Ipak, čekanje takvih intimnih odnosa ima više prednosti nego mana, stoga je izbor na vama. Nije li desert najslađi na samom kraju?