Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Ljubav

Seks na prvom spoju? 5 razloga zašto to nije dobra ideja

Pitajte bilo koju žensku osobu zašto ne imati spolni odnos na prvom spoju. Reći će vam da muškarci tako automatski gube interes i o vama nakon toga misle da ste laki.

To može, a i ne mora biti istina. Ipak, postoji mnogo drugih razloga zašto je seks na prvom spoju stvarno loša ideja, a u nastavku smo pripremili neke od njih.

Osjećate se prilično neugodno

Prvi put kad imate spolni odnos s bilo kim, bez obzira koliko na to dugo bili u vezi, dešavaju se obično dvije stvari. Prvo, srce vam želi od uzbuđenja iskočiti iz tijela, a dugo, vrlo vam je neugodno. No, puno je manje neugodno ako tu osobu ipak malo duže poznate i znate da joj je stalo do vas. Tada neugodnost nestane doista brzo jer postoji ta neka razina ugode i povjerenja, što seks čini ispunjenim i zabavnijim.

Čekanje je zanimljiva predigra

Spolni odnos na prvom spoju je poput deserta prije večere. Kako možete uživati ​​u svom slasnom predjelu i glavnom jelu ako ste već jeli čokoladni kolač? Možda hoćete uživati, ali ne toliko! Drugim riječima, dopustite da se odnos izgradi. Čekanje može biti veoma privlačno i seksi.

Što ako se ne razvije u nešto više?

Recimo da odete s nekim na prvi spoju, a onda ne želi odgovoriti na vaše pozive ili poruke? Ili čak i obratno, vi izgubite interes. Osjećate se prilično grozno, zar ne? Ako ste s tom osobom na prvom spoju spavali, osjećat ćete se puno, puno gore.

Čekanje vam daje samopouzdanje i samopoštovanje

I muškarci i žene koji su dovoljno jaki da izdrže i čekaju pravo vrijeme za seks, pokazuju veću samokontrolu, razmišljaju jasnije i objektivnije. Također imaju samopouzdanje, nisu očajni i imaju potrebu prvo ustanoviti odnose, intimni odnosi dolaze tek nakon toga. Čekanje je zrelo, samouvjereno i seksi.

Možda nećete biti sposobni objektivno razlučiti stvari

Budimo iskreni. Seks vas može navesti da se u osobu zaljubite. Ono što se dešava nakon toga jest to da vam je glava u oblacima i zbog toga više ne možete objektivno prosuđivati. Zaljubljenost vas navodi da gubite glavu te se tako možda od nekih postupaka nećete moći niti suzdržati. Pričamo o spamanju poruka, toksičnom ponašanju, dosađivanju i uhođenju.

Ako se intimni odnosi počnu prakticirati prerano, fizički dio veze počne blijediti i tada shvatite da nemate ništa zajedničkoga.

No, ipak, upamtite da je svaka situacija drugačija. Možda i postoje iznimke. Možda će doći trenutak kad ćete biti vani s nekom osobom i sve će se činiti baš ispravno i dobro, a onda ćete se sjetiti ovog članka. Ipak, čekanje takvih intimnih odnosa ima više prednosti nego mana, stoga je izbor na vama. Nije li desert najslađi na samom kraju?

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Škola

Još početkom ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2021. godinu. Objavljene Preporuke područne...

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.