Muče vas valovi hladnoće? Evo 5 načina kako ih pobijediti

Muče vas valovi hladnoće? Evo 5 načina kako ih pobijediti

Zime su svake godine sve oštrije. Zimska hladnoća, valovi hladnoće ne samo da remete normalan život, nego i negativno utječu na zdravlje. Posljednjih smo nekoliko godina svjedočili ogromnim klimatskim promjenama, a zima kao da je tek počela. Već pretpostavljamo i sami da će ovo trajati još neko vrijeme, stoga se moramo dobro pripremiti. S obzirom na rastuće valove hladne, evo nekoliko savjeta koji će vam pomoći da se s valovima hladnoće lakše nosite.

Evo što učiniti ako vas muče valovi hladnoće

Izbjegavajte konzumiranje alkohola

Već ste sigurno puna puta mogli čuti kako nitko tijekom zimskih valova ne preporučuje konzumiranje alkohola. Time se, kažu, snižava tjelesna temperatura što tijekom niskih temperatura treba dobro izbjegavati. Alkohol opušta i širi krvne žile, što otpušta skupljenu tjelesnu temperaturu i pritom je snižava.

Nosite kape ili pokrivajte glavu

Šeširi i kape tijekom valova hladnoće sprečavaju gubitak tjelesne temperature i topline. S naše glave. Općenito, bilo koji dio tijela koji je izložen hladnoći pridonijet će u oslobađanju tjelesne temperature, što nikako nije dobro za zimsku sezonu. Stoga, kako bi se tjelesna toplina zadržala trebali biste se što više pokrivati.

unsplash.jpg

Umjesto običnih nosite rukavice sa spojenim prstima

Iako možda nisu praktične i nisu u modi, rukavice sa spojenim prstima iznimno su dobre za zadržavanje vaše tjelesne temperature. Smatra se da su one toplije zato što ne odvajaju prste. Prsti ostanu sakupljeni te na taj način dijele ukupnu tjelesnu toplinu, za razliku od običnih koje prste razdvajaju i time narušavaju skupljanje pogodne tjelesne temperature koja vas štiti od hladnoće.

Konzumirajte tople napitke

Redovito uzimanje toplih napitaka pomoći će u održavanju tjelesne temperature. Iako neki ljudi ne vole čaj, on je najpogodniji za ove zimske dane. Osim čaja, možete piti vruću čokoladu, kakao ili nešto drugo što nije alkoholno. Ipak, uz konzumiranje toplih napitaka treba paziti i na unos šećera. Povećana konzumacija čaja i ostalih toplih napitaka također će povećati i količinu konzumiranog šećera što na vaš organizam može imati prilično štetan učinak.

unsplash.jpg

U zimskim mjesecima vrlo je bitno paziti na očuvanje tjelesne temperature. Svako neprikladno izlaganje hladnoći može imati negativan učinak na vaš organizam, izlažući vas i potencijalnom obolijevanju zbog smanjenja imuniteta.