Ljubavni savjeti Oprah Winfrey: 7 najboljih

Ljubavni savjeti Oprah Winfrey: 7 najboljih
YouTube Screenshot

Oprah Winfrey jedna je od najutjecajnijih i najinspirativnijih žena današnjice. Njezin je utjecaj vrlo snažan i širok, a uz sve prave riječi i djela, zauzela je mjesto u svačijim srcima, pogotovo među ženama koje je Oprah inspirirala da budu bolja verzija sebe.

Dobri ljubavni savjeti ljudima su vrlo potrebni, a njezini savjeti o uspjehu, ljubavi prema sebi i motivaciji za život dirnuli su srca brojnih ljudi i natjerali ih da krenu boljim putem. Ipak, njezini su ljubavni savjeti iznad svega ovoga, stoga u nastavku možete neke od njih i pročitati, ali i primijeniti na vlastitom životu.

Najbolji ljubavni savjeti Oprah Winfrey

Ljubavni savjet #1: Prestanite tražiti isprike

Jednom kad stvari postanu teške (ili barem teže nego inače), za svog partnera ne biste trebali tražiti neku vrstu opravdanja. Ono što bi vaš partner u ovakvim trenucima trebao učiniti jest biti uz vas i zajedno s vama prolaziti kroz problem jer ćete jedino tako taj problem i riješiti. „Prestanite tražiti isprike za muškarca i njegovo ponašanje. Dopustite svojoj intuiciji i svom duhu da vas spasi od boli“, kaže Oprah.

Ljubavni savjet #2: Uzmite u obzir želje i potrebe druge strane

Nemojte se slijepo zaljubiti i čekati da vas partner moli da ostanete. Voli li vas partner dovoljno, neće biti uopće potrebe da ih to pitate. „Ako vas muškarac želi, ništa ga od vas ne može odvratiti. Ako vas ne želi, ništa ga ne može natjerati da ostane.“

unsplash.jpg

Ljubavni savjet #3: Buduća očekivanja

Ide li vaša veza prema očekivanome? Ili ste i dalje u vezi samo zato što ste navikli i jednostavno ne možete napustiti partnera? Ako je u pitanju nešto drugo, ne biste konstantno iznova trebalo trpjeti isto ponašanje. Uvijek morate imati dovoljno dostojanstva da znate kada je pravo vrijeme za odlazak. „Godinu dana kasnije bit ćete ljuti sami na sebe što niste izašli i prije iz te veze.“

Ljubavni savjet #4: Oprost

Za oprost je koji puta potrebno mnogo vremena, a to sve ovisi o situaciji u kojoj se nalazite. To nikako nije lako, pogotovo za osobu koja je uistinu povrijeđena. Ipak, u prihvaćanju iskustva onakvim kakvo jest postoji istinska pozitiva koja će vam pomoći da rastete u bolju osobu. Pravi je oprost onaj kad možete zahvaliti na stečenom iskustvu.

Ljubavni savjet #5: Kompromis

Ne biste trebali biti jedini koji će u vezi praviti kompromise. Za tango je potrebno dvoje. Vaš bi partner također trebao dati svoj doprinos ili napraviti neku vrstu kompromisa kako bi vaš odnos bio bolji. „Kompromis je dvosmjerna ulica“, kaže Oprah.

unsplash.jpg

Ljubavni savjet #6: Njegov odnos prema vama

Vaš bi se partner uvijek prema vama trebao obnašati ispravno, čak i tijekom svađe. To vrijedi i za vas. Ako se on prema vama ne ponaša kako bi se trebao, trebali biste negdje povući granicu. „Uvijek održavajte granice u načinu na koji se muškarac prema vama obnaša. Ako vam nešto smeta, prigovorite.“

Ljubavni savjet #7: Varanje i nevjera

Varanje uvijek uzrokuje slomljeno srce, no postoji tanka linija oko toga hoće li se to ponoviti. „Nikad ne posuđujte tuđeg muškarca. Ako je nekoga varao s vama, onda će i vas prevariti s nekim“, rekla je Oprah koje ne može biti više u pravu. Varanje je jedna jako škakljiva tema oko postoje mnoge rasprave i različita mišljenja. No, ako vas prevari, zapitajte se hoćete li mu moći više ikad vjerovati i možete li s nekim živjeti u nepovjerenju?