Bojanje obrva: U samo 6 koraka do dobrih rezultata

Bojanje obrva: U samo 6 koraka do dobrih rezultata

Nema sumnje da o obrvama ovisi izgled cijelog lica, njihov oblik, boja i gustoća definiraju njegovu ljepotu i izražajnost. Bojanje obrva danas je postalo normalno, a njegovane, pravilne i guste obrve danas su zaokupile mnoge žene koje traže načine kako postići što bolji oblik i gustoću, bacajući u zaborav dugogodišnji trend tankih obrva.

Danas postoje mnogi načini kako poboljšati izgled i definiciju obrva, a najčešće zahtijeva odlazak u kozmetički salon. No, ipak, za one koji nemaju vremena za odlazak u salon, sve je više zanimljivih i kreativnih načina na koje možete izgled svojih obrva poboljšati kod kuće – jedan od tih načina je bojanje obrva, a poznato je i pod imenom “puder obrve“.

Bojanje obrva kod kuće

Bojanje obrva uglavnom je jednostavan i bezbolan postupak, a često oduzima i samo nekoliko minuta vremena. Iako oduzima vrlo malo vremena, pripazite da taj postupak učinite na što pažljiviji način. Prije samog bojanja obrva, vrijedi znati nekoliko stvari o samoj pripremi.

Odabir boje za obrve

Bez sumnje, ovo je najvažniji dio procesa. U trgovini možete pronaći sigurno mnoštvo kompleta za nijansiranje obrva, a koji bi trebali pružati stvarni pigment koji će doslovno samo pridonijeti oblikovanju vaše nijanse. Osim originalne boje za kosu, sve je popularniji izbor boje za bradu jer je proizvod već formuliran i utvrđen kao siguran za upotrebu na licu – za razliku od boje za kosu.

Foto: Unsplash

Naravno, preporuke profesionalaca su da prije pravog postupka pokušate smjesu nanijeti na neki drugi dio kože, po mogućnosti manje vidljiv, kako biste spriječili burnu reakciju na obrvama u slučaju alergijske reakcije. Ovdje možete pogledati neke od kvalitetnih proizvoda za bojanje obrva.

Kako pronaći pravu nijansu

Ovo je jedan od razloga zašto je najbolje posjetiti profesionalca – on će uvijek znati kako najbolje izabrati nijansu i na uredan će način obaviti čitav posao. Ipak, ako se u taj posao želite upustiti sami, preporuke profesionalaca su da ako, npr. želite tamno smeđe obrve kupite srednje smeđi pigment, ako vam je cilj imati srednje smeđe obrve, kupite svijetlo smeđi pigment. Ovaj je postupak prilično praktičan i riješit će vas velike muke ako svoje obrve obojite na pretamnu boju.

Priprema obrva za bojanje

Prije nego što počnete s postupkom, budite sigurni da su vam obrve čiste, odnosno da nemate nanijet nikakav make up proizvod. Nakon ovog koraka, nabolje je kupiti i vazelin kako biste ga nanijeli oko obrva. Na taj način spriječit ćete da boja prijeđe izvan željenog okvira obrva. Nakon toga, dolazimo do najbitnijeg koraka, a to je nanošenje same boje na obrve. Ovdje postoje dva načina, ovisno o tome koliko vam je mirna ruka. Obrvu možete odmah iscrtati bojom praveći željeni oblik, a možete povući i debeli sloj smjese stavljajući obrvu u njegov okvir te tada vlažnom krpom obrisati onaj neželjeni višak praveći tako oštar i precizan oblik.

Foto: Unsplash

Kako znati gdje se zaustaviti?

Poanta ovog načina oblikovanja obrva jest u tome što bojom zahvatite i one nevidljive dlačice čineći tako da obrve izgledaju gušće i ljepše. No, kako znati gdje je granica? Ne želite obojiti cijelo čelo. Razmišljajte o tome tako kao da samo popunjavate nepravilan oblik obrve.  U nastavku vam donosimo i video.

Vrijeme držanja smjese svedite na 3 minute

Počnite s kraćim periodom držanja smjese. Bolje da nijansirate u više rundi, nego da odjednom držite predugo. Nakon što prođu 3 minute, pamučnom vlažnom krpicom uklonite višak pigmenta radeći poteze u smjeru rasta dlačica.

Procjena

Ako smatrate da trebate tamniju nijansu – postupak ponovite sve dok ne ostvarite željenu nijansu.

Bojanje obrva uglavnom je bezbolan postupak – najbitnije je da to obavite polako i postojano. Hoće li rezultat biti isti kao i u salonu? Vjerojatno neće, ali tako ćete uštedjeti više vremena, a i novaca.