Christopher Lloyd kao Chris Sanches: Rick and Morty promo

Christopher Lloyd kao Chris Sanches: Rick and Morty promo 2021.
Foto: Pixabay

Kratak novi promo za Rick and Morty prikazuje kako je Christopher Lloyd u ulozi Ricka Sancheza, starijim generacijama poznatog po ulozi Doc Browna u kultnom filmu Povratak u budućnost.

Christopher Lloyd kao Chris Sanches

U kratkom klipu od svega 14 sekundi, Christophera Lloyda možemo vidjeti kako iskače iz portala zajedno s Jaedenom Martellom u ulozi Mortyja. Oba glumca savršeno utjelovljuju likove iz animirane serije. Rick and Morty popularna je franšiza po kojoj je čak napravljena i casino slot igra, a gladna publika i dalje ne gubi interes za avanturama genijalnog dvojca, unatoč kritikama nekih fanova koji tvrde da seriju naprijed vuku upravo Rick i Morty kao zanimljivi likovi, a ne sama radnja. 

Finale pete sezone i zašto live action ne bi funkcionirao 

Iz klipa se neda naslutiti ništa posebno, osim što je zaintrigirao fanove. Ne možemo zaključiti radi li se o potencijalnom „cameu“ za nedjeljno finale pete sezone u kojem bi se Christopher Lloyd mogao pojaviti, ili je riječ o još jednom u nizu klipova, kakve je Adult Swim znao izbacivati tijekom godina. Klip se na društvenim medijima objavljivao samo uz riječ „C-132“, što je jedan od svemira u Rick and Morty univerzumu. Naime, glavna priča odvija se u svemiru C-137.

Postoji li kakva paralela između ovoga, nije poznato. U svakom slučaju, Christopher Lloyd u ulozi Sancheza odlična je ideja, uzevši u obzir da je sama serija osmišljena upravo kao imitacija Povratka u budućnost, nazvana „The Real Animated Aventures of Doc and Mharti“. U klipu, Rick odjećom i frizurom podsjeća na Doca. Tijekom intervjua iz 2018., Christopher Lloyd je izjavio kako ne prati seriju, ali zna da je inspirirana filmom Povratak u budućnost“. 

Unatoč velikom intresu fanova za ovim klipovima, live action verzija vjerojatno ne bi funkcionirala tako dobro. Prije svega, serija nije postavljala granice humoru i načinu pričanja priče od samih početaka. Upravo je to sama suština Rick and Mortyja. Čisto s financijskog stajališta, uobičajene scene poput nasilja, uništavanja planeta, putovanja kroz svemir i bezgranično kreativnih likova, utjecale bi na budžet. Čak i uz ogromne budžete, predanost i viziju, teško da bi se postigla atmosfera iz animirane serije. Teško da bi se dostigli strogi standardi fanova

Kada možemo očekivati povratak dvojca? 

Iako je peta sezona tek (skoro) završila, fanovi željno očekuju povratak zanimljivog dvojca. Na svu sreću, sljedeća sezona mogla bi doći prije nego što mislimo, a iza nje još puno drugih. Ne tako davno, 2018., Adult Swim potpisao je ugovor s Danom Harmonom i Justinom Roilandom te naručio čak još 70 epizoda. Iz te brojke možemo zaključiti da će Rick and Morty ići bar još pet sezona, ako čak ne i više. Sedma sezona je navodno završena još u kolovozu, što znači da je šesta sezona odavno u produkciji. 

Ako se kraj pete sezone odigra pametno, serija bi mogla otvoriti neograničen broj smjerova radnje za sljedeću sezonu. Dok se čitava peta sezona fokusirala na Rickov život i kako je izgubio Diane i Beth, okidač njegovih avantura kroz multiverse, šesta bi mogla donijeti niz još luđih avantura. Također smo vidjeli Citadel of Ricks te Evil Ricka, odnosno zlu verziju običnog Ricka. Povratak se očekuje sredinom sljedeće godine. Iako je teško predvidjeti točan datum izlaska sljedeće sezone, sudeći prema prošlima, Adult Swim bi uskoro mogao predstaviti službeni trailer zajedno s datumom. Do tada možda izađe još koji live action klip, čips s okusom Pickle Ricka ili nova slot igra.