3 načina kako se pod menstruacijom prepustiti aktivnostima

3 načina kako se pod menstruacijom prepustiti aktivnostima

Većinu žena zanima kako se pod menstruacijom prepustiti aktivnostima? Mjesečnica nama ženama i nije baš nešto posebno drago razdoblje; dolazi do promjene hormona i nepodnošljivih bolova. To veoma dosadno razdoblje ne bi vas trebalo spriječiti da uživate u svojim aktivnostima na otvorenom. Stoga smo za vas pripremili vodič u kojem možete pronaći savjete kako da to razdoblje mjeseca pretrpite najbolje što možete, a da se pritom ne morate odreći vanjskih aktivnosti. Evo kako se pod menstruacijom prepustiti aktivnostima bez grižnje savjesti.

Kako se pod menstruacijom prepustiti aktivnostima

Uz samo malo pripreme i znanja, nećete morati razmišljati dvaput o odlasku izvan zidova svog doma – i to u bilo koje doba mjeseca!

Budući da hrpa nas voli aktivnosti na terenu, moramo naučiti nekoliko stvari o tome kako je zato najbolje upravljati menstruacijom tijekom takvih aktivnosti.

unsplash.jpg

Što bismo trebali koristiti?

Onaj vaš glavni izbor trebao bi biti između tampona i menstrualne čašice. Obje solucije omogućuju sve aktivnosti pa čak i one aktivnosti na vodi. Ako ste naviknuti na uloške, svakako ih ponesite sa sobom ako se u nečem novom ne osjećate ugodno. Međutim, s obzirom na to da su jastučići na ulošcima glomazniji te nisu prikladni za boravak u vodi, najbolje je da se čim prije počnete navikavati na tampone ili menstrualnu čašicu. Evo što koristiti i kako se pod menstruacijom prepustiti aktivnostima.

Menstrualna čašica

Menstrualna čašica silikonska je fleksibilna čašica koju primjenjujete kako bi skupila menstrualnu krv i blokirala curenje. Kasnije ju možete ukloniti kako biste ispraznili sadržaj. Brendovi mogu nuditi različite veličine s obzirom na vašu dob, količini protoka ili povijesti poroda. Čašica se može koristiti i više puta, često čak i do nekoliko godina – što ga čini ekološki prihvatljivim i omogućuje veliku uštedu novaca.

Možete je sigurno držati i do 12 sati, ovisno o vašem protoku, a drži i do 3 puta više od običnog tampona. Za ispravno je umetanje potrebna praksa pa se na ovu soluciju morate ipak malo priviknuti prije same upotrebe.

unsplash.jpg

Tamponi i/ili ulošci

Neke žene, umjesto menstrualnih čašica, preferiraju tampone i uloške. U tome, naravno, nema ništa loše, ali se uvijek morate pobrinuti da sa sobom uzmete dovoljno zaliha.

Najbolje je ponijeti tampone bez aplikatora kako biste uštedjeli nešto težine i prostora.

Period-proof donje rublje

Donje rublje s vodonepropusnim slojem nedavno je doživjelo svoj procvat. Njihova je tkanina napravljena tako da upija vlagu te tako hvata curenje i štiti od pojave onih neželjenih mrlja. Ipak, one ostaju udobne i čine se baš kao i svakodnevno rublje. Ne mogu u potpunosti zamijeniti potrebu za korištenjem svake druge zaštite (pogotovo ako imate obilan protok), ali je odlično za spavanje i služi kao podupirač.

Iako možda svatko od nas ima svoju taktiku koja nam uspijeva u ovim danima, svakako je zanimljivo isprobati i nešto novo. To nešto novo možda se ukaže i kao daleko djelotvornije i jedan je od načina kako se pod menstruacijom prepustiti aktivnostima.