Loše vijesti: 5 načina kako da vam ne kvare raspoloženje

Loše vijesti: 5 načina kako da vam ne kvare raspoloženje

Danas rijetko možete naletjeti na neke dobre vijesti. Loše vijesti dio su informativnog programa, što neki moraju upijati po cijele dane. Portali i tiskovine uglavnom se bave trenutnom pandemijom i ostalim lošim stvarima koje se tiču javnosti, tako da to na čitatelje može imati vrlo još utjecaj.

Foto: Unsplash

Kako učiniti da vam loše vijesti ne kvare raspoloženje?

Ako se osjećate shrvano svime što se trenutno događa, postoji nekoliko koraka koje možete poduzeti da biste se sa svime bolje nosili.

Odmorite i umirite misli

Razmotrite ideju da se jednostavno maknete s mobitela, to vam predlažemo s razlogom. Ponekad ranojutarnje surfanje po novostima, čitanje loših vijesti ili pregled uznemirujućih naslova mogu negativno utjecati na vaš ostatak dana. Ako su vaše prve misli o nečemu što vas tjera na tjeskobu, to možda nije najbolji način za početak dana.

Možda se tijekom ručka, kave s prijateljima ili neposredno prije odlaska na spavanje također osjećate pomalo spuštena raspoloženja pa imajte na umu kakve vijesti pratite, razmislite zbog čega se osjećate loše. Vjerojatno pratite loše vijesti. Ako netko na Instagramu neprestano dijeli postove zbog kojih se osjećate stresno ili tjeskobno, potpuno je u redu da ga prestanete pratiti ili utišate njihove objave, čak i samo da biste vidjeli hoće li to promijeniti vaše raspoloženje.

Možda vam i druge određene aplikacije poput Twittera ili Facebooka stvaraju stres zbog svih loših vijesti. Ne morate potpuno izbrisati svoj račun, ali zašto ne biste izbrisali aplikaciju na tjedan dana i provjerili osjećate li se malo bolje bez nje?

Ako se ne želite razići s bilo kojom od navedenih aplikacija ili ljudima koje pratite, pokušajte jednostavno odložiti telefon kad ste u šetnji ili kad provodite vrijeme s obitelji. Stvarno doživite ono što se događa oko vas i neka vas to podsjeti da nije sve tako crno.

Foto: Unsplash

Držite se pozitivnih aplikacija

Kad smo već kod aplikacija koje vam se ne sviđaju i koje koristite, ponekad pridržavanje pozitivnih aplikacija može učiniti veliku razliku u vašem životu. Pinterest općenito može biti prilično nenametljiv, ali i prilično inspirativan.

Možete dobiti inspiraciju za outfit, estetske ideje za spavaće sobe, umjetničke i zanatske tutorijale i gotovo sve ostalo i to obično bez ikakvih loših vijesti na vidiku. Što god bilo, ako se često krećete među aplikacijama koje bi vam potencijalno mogle narušiti raspoloženja – pokušajte skrenuti prema pozitivnim i korisnim aplikacijama!

Pronađite malo eskapizma

Možete se osjećati kao da sve što trenutno radite je škola, fakultet, posao (online ili uživo) i spavanje. Stoga je važno pronaći neke lijepe stvari koje ćete učiniti kako biste si uljepšali dan.

Razmislite što zaista volite raditi, bilo da je to slikanje, sport ili pisanje, ništa vas neće spriječiti da istražite svoj hobi i napravite si vrijeme za relaksaciju – bilo da to znači udaranje lopte po vrtu, kupnju boje za kosu ili postavljanje bloga. Zaslužujete učiniti nešto lijepo za sebe kad dođu neka stresna vremena.

Provjerite jesu li vijesti točne

Vijesti ponekad mogu biti zastrašujuće i ponekad ne znate kome vjerovati ili što je istina, a što nije. Ponekad vas tweetovi, objave na Facebooku pa čak i neke nepouzdane web stranice mogu stresirati zbog raznih teorija zavjere ili iskrivljenih priča koje se zovu lažne vijesti. Sjajno je biti u tijeku s novostima i događajima, ali pazite da niste vezani samo uz neki portal ili Twitter feed 24/7 jer to nikome nije donijelo ništa dobro.

Razgovarajte s nekim

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana vidjeli smo puno razgovora o nasilju i uznemiravanju nad ženama te utjecaju koji to ima na sve nas, istovremeno čitamo o rasnoj nepravdi i drugim svakakvim stvarima.

Također čitamo loše vijesti o utjecaju pandemije, u smislu zdravlja, radnih mjesta, novca i mentalnog zdravlja i može biti teško pratiti to sve, a ako i pratite, može biti teško ostati pozitivan ili optimističan. Možda se nekima to sve može čak učiniti pomalo zastrašujuće, a zbog toga je jako važno obratiti se roditelju, skrbniku, učitelju, bratu ili sestri i olakšati si razgovorom.

Iako se tako čini, morate znati da nije sve tako crno. Jednostavno se pokušajte zaokupiti drugim stvarima, pokušajte poduzeti nešto novo, uvedite promjene u svoj život, pogotovo onda kada primijetite da vam se raspoloženje iz dana u dan kvari sve više.