The Witcher: Reddit raspravljanje o novom traileru

The Witcher: Reddit raspravljanje o novom traileru

Netflix je objavio svoj glavni trailer za 2. sezonu The Witchera i ponudio mnogo uzbudljivih stvari o kojima obožavatelji na Redditu mnogo raspravljati. Žanr mračne fantazije popularniji je nego ikad, a Netflix gura svoju adaptaciju The Witchera da bude jedna od sljedećih velikih stvari na streaming TV-u.

The Witcher i teorije nove sezone

Prva sezona The Witchera postala je jedan od najvećih streaming hitova, a nakon razumljivog kašnjenja – druga sezona konačno izlazi u prosincu, što je prilično ubrzo.

Nakon teaser trailera i nekih kratkometražnih filmova, drugi i glavni trailer za sezonu dao je obožavateljima najbolji pregled serije The Witcher te smo mogli vidjeti mnogo novih stvari. Prva sezona bila je veliki komercijalni hit, a dok je trailer za drugu sezonu prihvaćen uglavnom pozitivno, mnogi se obožavatelji nadaju da će maksimalno iskoristiti izvorni materijal cijele radnje. Između bitnih elemenata poput kinematografije i dizajna garderobe/scenografije, Redditori s uzbuđenjem ističu veću produkcijsku vrijednost nadolazeće sezone.

Napokon ćemo vidjeti i Leshena

The Witcher franšiza već je poznata po svojim strašnim stvorenjima i čudovištima, a u glavnom traileru za novu sezonu mogli smo vidjeti i Leshen. Ovo je čudovište omiljeno među obožavateljima Wild Hunta pa je tako neizmjerno uzbuđenje pokazao i Redditor ashdrewness Leshen je na meniju! Njihov je lore fascinantan, ali zanimljivo je da su spomenuti samo u knjigama Andreja Sapkowskog i nikada nisu prikazani u priči.

Igra je za obožavatelje bila najbolji pogled na ovo strašno čudovište koje živi u šumi, a mnogi su nestrpljivo čekali da vide hoće li se pojaviti i u Netflixovom The Witcheru. Legenda o Leshenima kaže da uglavnom love šumska stvorenja, izgubljene putnike i da su se sposobni polimorfizirati kako bi njihov lov bio učinkovitiji. Bit će uistinu zanimljivo vidjeti što će kreatori uzeti iz samog lorea.

Pričljiviji i duhovitiji Geralt

Jedna od kritika koje su letjele među fanovima prve sezone bila je to što je Geralt bio tih i hladan za razliku od knjige Sapowskog, gdje je Geralt pričljiviji i duhovitiji. S obzirom na kontekst njegova života i njegova svijeta, donekle je razumljivo zašto je pristup u prvoj sezoni bio toliko promišljen.

Međutim, Redditor Chutzvah citira Geraltovu drsku repliku i kaže kako su u prvo sezoni promašili Geraltove intelektualne odgovore. Ipak, zadovoljstvo je vidjeti prve prikaze na novosezonsko Geraltovo evoluiranje.

Adaptacija A Grain Of Truth

Prva sezona poslužila je kao adaptacija niza različitih priča. Prepričane su kratke priče iz prve dvije knjige Sapkowskog: The Last Wish i Sword of Destiny, te je tako postavljena glavna saga. To znači da će Blood of Elves biti srž onoga što će vjerojatno biti u drugoj sezoni, ali je potvrđeno da će A Grain Of Truth biti adaptiran u prvoj epizodi.

Redditor ironwolf1 izrazio je tako svoje olakšanje: Drago mi je jer mi je to najdraža od kratkih priča i bio sam razočaran što toga nije bilo u prvoj sezoni.

A Grain of Truth među ljubiteljima hardcore franšize omiljena je kratka priča iz The Last Wisha. Čini se da će epizoda prilagoditi priču kako bi se u to sve uklopila i Ciri jer u izvornom materijalu Geralt je još nije niti upoznao. Čak je i showrunnerica Lauren Hissrich izrazila svoje uzbuđenje pa će biti zanimljivo vidjeti što će se sve još adaptirati. Budući da će sigurno biti i 3. sezone, mogućnosti rastu.

Quen Sign magija

U prvoj sezoni prikazali su Geralta kako koristi Sign magiju, ali nažalost to se dogodilo samo tu i tamo. Najčešće korišteni znak bio je Aardmagija s Force Push efektom. Prava je šteta što se serija The Witcher u samom početku nije malo više oslanjala na Witcherove sposobnosti poput ove. Redditor jacob1342 drsko ističe kako je u glavnom trailer Geralt konačno otključao Quena.

Quen je u igrici jedna popularna vještina koja oko Geralta baca čarobni štit, a sigurno smo kako će ovo miješanje akcijske koreografije biti stvarno uzbudljivo vidjeti i u seriji.

Veća ukupna vrijednost proizvodnje serije

Općenito, obožavatelji su primijetili, prvenstveno iz ovog trailera, da je ukupna vrijednost proizvodnje očito porasla. Redditor —-NSA—- napominje da se kvaliteta proizvodnje iznimno poboljšala. Također ukazuje da je bilo puno nedosljednosti i da su mnogi setovi izgledali ‘ravno’ i činilo se kao da nešto nedostaje.

Opseg različitih prikazanih setova izgleda mnogo većim i detaljnijim. S druge strane, kinematografija je dobro prikazana, a široki pejzažni kadrovi i čvršći intimniji setovi i scene izgledaju dobro uokvireno. Isto tako, boje izgledaju prirodnije i življe, kako u tamnim tako i u osvjetljenijim scenama. Sve izgleda obećavajuće, a osim glazbenog izbora (koje ističu neku obožavatelji), The Witcher je jedan od najboljih trailera 2021. godine.

https://www.youtube.com/watch?v=TJFVV2L8GKs