Najnoviji trendovi u dizajnu vanjskog namještaja za 2023. godinu

Odlučili ste opremiti svoj eksterijer novim namještajem i tražite inspiraciju? U nastavku smo vam pripremili nekoliko vrućih trendova za 2023. godinu, pa nastavite čitati!

Što točno tražite?

Neovisno o tome tražite li namještaj za svoj vrt, terasu, balkon, dvorište ili verandu, prije nego počnete istraživati najnovije trendove, prvo morate izmjeriti koliko točno raspoloživog prostora imate jer ćete se tako lakše odlučiti za konkretne komade. Imate mjesta za samo za dvosjed, fotelju, stolić i dva stolca ili vam stane cijela vrtna garnitura? Uzmite metar i provjerite koliko mjesta imate kako biste mogli od prvog trenutka uživati u njoj.

Što je hit 2023. godine?

Ove su godine najpopularnije kombinacije različitih materijala koje jednostavno stvaraju opuštajuću atmosferu. Aluminij i užad, tikovina i aluminij, kombinacije različitih vrsti drveta – bitno je da ne bude dosadno. Osim kombinacije različitih materijala, vrlo je popularan modularan namještaj koji je vrlo jednostavno prilagoditi konkretnim potrebama nekog prostora. Ovo vam omogućava da svako toliko promijenite raspored svojeg vrtnog namještaja i uživate u novim varijantama.

Uz to, vrlo su popularni različiti uzorci na jastucima i tekstilima koje ćete koristiti na svojem vanjskom namještaju: nemojte se ograničavati jednim tipom jastuka ili uzorkom na tkanini. Potražite različite kombinacije i uživajte u razigranom okruženju. Naravno, ako želite slijediti najnovije trendove, tada zaboravite na smirene boje i potražite one koje će vrlo jednostavno unijeti dozu vedrine i veselja poput jarke crvene, žute i sličnih.

Kada su u pitanju oblici, 2023. godine pravi su hit zaobljene, prirodne linije koje ističu iskonsku ljepotu drveta i drugih prirodnih materijala.

Na što još treba obratiti pažnju?

Osim navedenog, ove godine je vidljiv trend da je kupcima postala sve važnija kvaliteta i izdržljivost vanjskog namještaja, tako da su postali vrlo popularni proizvodi za njegovo održavanje i čišćenje, a sve kako biste u svojim omiljenim komadima mogli uživati dugo vremena.