Želite ostvariti povećanje zarade? Slijedite ovih 6 koraka

Želite ostvariti povećanje zarade? Slijedite ovih 6 koraka

Poznato je da je štednja prvi korak ka rastu novca, ali to je tek početak. Kako bi maksimalno iskoristio bilo koji plan štednje, svatko bi trebao naučiti kako ulagati u instrumente koji jamče povrat po višim kamatnim stopama u usporedbi s jednostavnim štednim računom. Svatko želi ostvariti povećanje zarade. Ulaganje je mudra i nezamjenjiva tehnika koja, ako se napravi ispravno, pomaže vam da s vremenom uspijete povećati zaradu. Iskorištavanjem moći složenih kamata, ulaganja se akumuliraju u korpus koji može uvelike postići vaše financijske ciljeve, bilo kratkoročne ili dugoročne.

unsplash.jpg

Stoga, u ovom praktičnom vodiču kroz 6 savjeta možete naučiti kako povećati zaradu dok praktičnije razmišljate o novcu.

Kako ostvariti povećanje zarade?

Napravite popis ciljeva

Nijedan plan u povijesti nije započeo bez utvrđivanja onoga što je sve u cilju postizanja. Želite li dovoljno uštedjeti za prijevremenu mirovinu? Ili se možda želite pobrinuti za dugoročne financijske potrebe svoje obitelji u vašoj odsutnosti. Plaćanje školovanja svoje djece, kupnja nove kuće, štednja za godišnji odmor – sve su to legitimni ciljevi koje možete postići pronalaženjem odgovarajućih metoda ulaganja, ali samo ako ih navedete po prioritetima.

Živite u okviru svojih mogućnosti

Uz ogroman priljev različitih dugova i odredbi o zajmovima za svaki aspekt života, koncept ‘potrošite manje nego što zarađujete’ pomalo blijedi. Zaduživanje je ogromna prepreka na putu ka rastu vašeg novca, a obveze za otplatu mogu progutati ušteđevinu. Iako određene vrste zajmova mogu olakšati život i pomoći vam da brže postignete vlastite ciljeve, previše oslanjanja na kreditne kartice i osobne zajmove za neke neozbiljne troškove koji premašuju vaš prihod jednosmjerna su karta prema iscrpljenom štednom računu.

Počnite ulagati što prije

Odluka o ulaganju novca u bilo kojoj je dobi pozitivna stvar, ali što prije počnete, akumulirate više postignuća i ostvarujete više ciljeva. Baš kao što je i za fino vino potrebno vremena i prikladnih uvjeta za savršen okus, za ulaganja je također potrebno vrijeme i dosljednost kako bi se ostvario visok povrat premije. Stoga je pravi trenutak za početak ulaganja upravo sada.

Istražite opcije pametnog ulaganja

Tržište je preplavljeno shemama za brzo bogaćenje. To znači da može biti nepodnošljivo probijati se kroz prljavštinu kako biste došli do zlata. Srećom, postoji nekoliko vjerodostojnih izvora na mreži gdje možete pristupiti najnovijim istraživanjima o autentičnim mogućnostima ulaganja usmjerenih na povećanje zarade i osmišljavanje plana za uštedu koji vam odgovara.

Na primjer, većina financijskih stručnjaka vjeruje u uzajamne fondove, vladine sheme poput NPS-a (Net promer score) i PPF-a (PPF Group) te plan štednje koji se temelji na životnom osiguranju koji daje povrat premije zajedno s beneficijama u slučaju smrti. Uz odgovarajuće istraživanje, sve ove opcije možete pobliže razumjeti dok pronalazite instrumente prilagođene vašim potrebama.

unsplash.jpg

Izgradite investicijski portfelj

Izgradnja portfelja znači ulaganje u niz opcija s različitim koristima, povratima, profilima rizika i horizontima ulaganja. Tržišta variraju, a cijene se mogu promijeniti u tren oka, što ulaganje čini rizičnijim od štednje. Međutim, postoji mnogo niskorizičnih klasa imovine u kojima prinosi rastu sporo, ali sigurno, od dionica i obveznica do dioničkih fondova i nekretnina. Kada diverzificirate, izgledi za povećanje zarade automatski su veći.

Uložite dosljedne napore

Nije bitno hoćete li uložiti 5000 mjesečno ili 500, imate li deset različitih fondova ili samo jedan. Temelj učinkovite strategije ulaganja je dosljednost. Redovitom štednjom i mudrim odabirom ulaganja vaš će trud sigurno uroditi plodom.