Želite zdraviji život? Evo 4 najosnovnija savjeta

Želite zdraviji život? Evo 4 najosnovnija savjeta

Voditi zdraviji život pravo je putovanje, a može biti i prilično zabavno. Utječe na sve aspekte vašeg života poput vašeg uma, akni, energije, izgleda i tako dalje. U nastavku vam predstavljamo neke korake koji vas mogu dovesti do zdravijeg života.

Kako voditi zdraviji život?

Smoothie

Ako ste netko tko se bavi proteinskim shakeovima ili smoothiejima, u svoje piće dodajte jednu šalicu špinata. To je dobar način da unesete malo povrća i jedva ćete osjetiti razliku u okusu, ali i da imate zdraviji život. Mnogi mladi obožavaju ovu metodu. Dodajte smrznuto voće poput jagoda, grožđa, ananasa, a zatim na kraju kao iz vedra neba – špinat. Ako volite zelenu salatu, umjesto toga ubacite špinat; dodajte je svojoj pizzi ili sendvičima. Špinat za razliku od salate zapravo ima veću hranjivu vrijednost po obroku.

Foto: Unsplash

Uzmite dovoljnu količinu sna

Svi uvijek kažu da je idealno spavati osam do deset sati. Ipak, ponekad je to nemoguće kad morate učiti za neki veliki test, sjetili ste se da sutra imate prezentaciju ili predstavljanje nekog projekta. No, nespavanje prije velikog testa zapravo vam još bolje umori mozak i nećete zadržati puno naučenih podataka. Još gore ako pokušavate ostati budni konzumiranjem kave ili energetskih pića. Pokušajte planirati vodiče za učenje. Što se tiče sna, najbitnije je zauzeti normalan raspored pa makar spavali samo 7 sati.

Foto: Unsplash

Obgrlite ugljikohidrate

Kad pokušavate biti zdraviji, stvarno nemojte gledati brojke i ne predstavljajte se kao brojevi jer vi niste brojevi. Uvijek je dobro uživati ​​u hrani koju volite, drugačije ćete se osjećati iscrpljeno i tjeskobno, pogotovo ako ćete se forsirati na neke stroge dijete. Uživajte u nekim zdravim ugljikohidratima, na primjer – jedite zobene pahuljice, kiflice, pšenični kruh, slatki krumpir i hranu koja će zamijeniti navike nekih naših bezvrijednih zalogaja i obroka.

Družite se

U nama uvijek postoji želja za izlaskom s prijateljima, ipak je čovjek društveno biće. Možete zajedno otići na pizzu, organizirati filmsku večer s puno nezdrave hrane, ostati budnima do kasnih sati. Sve se to može učiniti. Ne želite reći ne svojim prijateljima i dobrom provodu. Smatrajte vikend s prijateljima kao nagradu ako ćete se, recimo, držati toga da se zdravije hranite preko tjedna. Također, u redu je izaći i nešto pojesti, ali možda u nekim manjim količinama. Nije dobro jesti ako stvarno ne osjećate glad, ili pojesti sve sa svog tanjura iako više ne možete.

Promjena načina života može vas zbuniti isprve, možda će vam biti teško odmah se prilagoditi nekim stvarima, možda će vam biti teško ako ste naglo izostavili neku svoju naviku. No, put do zdravijeg života može biti vrlo uzbudljiv i ishod je uvijek dobar, na kraju su zadovoljni i vaš duh i vaše tijelo – u zdravom tijelu zdrav duh! 🙂