Proljetni horoskop za 2021. godinu

Proljetni horoskop za 2021. godinu

Postoji razlog zbog kojeg je važno proljetno čišćenje – ekvinocij traži novi početak. Otkrijte što vam poručuje proljetni horoskop i što biste trebali sredili u svom životu 2021. godine.

Jeste li se ikad zapitali zašto zodijak započinje s Ovnom, a ne s Jarcem? Prema astrologiji, prava nova godina započinje proljetnom ravnodnevnicom koja započinje istog dana kad i sezona Ovna. To je i razlog zašto se Ovan smatra hrabrim znakom – novu godinu uvijek želite započeti vatrenim stavom, koji može učiniti doslovno bilo što, a to ukratko ovnove i opisuje.

Proljetni horoskop

Dok je energija proljetne ravnodnevice još uvijek u tijeku, vrijeme je da se ozbiljno temeljito pročistimo, bilo doslovno ili emocionalno. Je li to vaša spavaća soba koja treba preuređenje ili nova dinamika prijateljstva? Trebate li se riješiti odjeće u kojoj se osjećate čudno ili veze koja vam više ne služi? Pročitajte sve u nastavku.

Ovan

Pročistite: prevelika očekivanja

Energija Sunca, Venere i Merkura u vašem znaku osposobit će vas da početkom travnja postignete što želite. Jedini problem? Skloni ste razočaranju ako vam čak ni sitne stvari ne idu po planu. S mladim Mjesecom u vašem znaku (11. travnja) razmislite o otpuštanju pritiska koji ste si nanijeli, a koji vas (ironično) ponekad može najviše sputati. Proljetni horoskop nalaže da trčite naprijed, ne osvrćite se!

Bik

Pročistite: svoju spavaću sobu

Do sredine travnja, Sunce, Venera i Merkur bit će svi u vašem znaku i davat će vam poticaj. Kao znak koji često karakterizira prizemljenost i ljepotu, najbolje se osjećate kada je vaša spavaća soba uredna. Ta planetarna akcija u vašem će vas znaku potaknuti da krenete u veliko preuređenje sobe, ali zašto u međuvremenu ne biste započeli s malim? Čak i popis stvari kojih se želite riješiti, reorganizirati ili zamijeniti mogu vam pomoći da shvatite kako urediti svoj prostor. Na taj način možete raščistiti stare i stvoriti prostor za dobre, nove vibracije i dobru atmosferu.

Blizanci

Pročistite: vaš (potpuno prepun) raspored druženja

Volite razgovarati s novim ljudima i družiti se u većim grupama ljudi, ali ponekad to može značiti zadržavanje u društvu koje jednostavno nije za vas. Postoje li prijatelji zbog kojih se osjećate iscrpljeno? Kad se krajem travnja pokrene sezona Bikova, iskoristite to vrijeme da se ohladite bez besmislenog druškanja i istinski iskoristite ono što vas čini sretnim. Usklađuje li se to s onim što radite sa svojim društvom? Ako ne, vaša sezona započinje kada vaš vladajući planet Merkur uđe u vaš znak 3. svibnja. Do tada ćete biti sigurni koje promjene želite napraviti.

Rak

Pročistite: vlastiti um

Mars ulazi u vaš znak 23. travnja. Da biste to maksimalno iskoristili, morate znati kamo želite staviti svu tu nevjerojatnu energiju. Kao osjetljivi vodeni znak, ponekad možete previše razmišljati o stvarima i situacijama, ali bez rješenja na vidiku. Čišćenje uma (recimo meditacija i joga) može vam pomoći da shvatite na što se doista želite usredotočiti. Koje stvari možete očito poboljšati u svom životu – i od čega se možete osloboditi? Rasklapanje i pojednostavljivanje vaših prioriteta može vas do kraja travnja pripremiti da krenete prema svojim ciljevima.

Lav

Pročistite: beskorisnu kupnju i posjedovanje stvari koje vam ne trebaju

Kao znak koji definiraju glamur i brigu o sebi, uvijek tražite načine da se osjećate najbolje. No, ponekad to može značiti da se opskrbite stvarima koje vam jednostavno nisu potrebne – poput milijarde bombi za kupanje, kristala i mirisnih svijeća koje skupljaju prašinu umjesto da vam pomažu da se osjećate dobro. S toliko planeta sredinom travnja, iskoristite nadolazeću energiju za bacanje svih onih krema za lice kojima je istekao rok trajanja. Kupka s jednom mjericom soli? Manje je više.

Djevica

Pročistite: svoj popis obveza

Kao jedan od najvećih perfekcionista u zodijaku, možete se boriti s tim da kažete ne dodatnom poslu. Srećom, 20. travnja, Vesta, asteroid koji nadahnjuje samoću i samorefleksiju, ući će u vaš znak. Proljetni horoskop potaknut će vas na ponovnu procjenu prioriteta: što trebate učiniti i što je ono što želite? Vesta će vas prirodno nadahnuti da sebe stavite na prvo mjesto, ali pomaže vam da počnete razmišljati o tome gdje možete napraviti neke rezove u svakodnevnim zadacima kako biste ovo vrijeme mogli maksimalno iskoristiti.

Vaga

Pročistite: predrasude

Pun mjesec krajem ožujka u vašem je znaku pa ćete njegovu energiju snažnije osjećati. Vaga se odnosi na pravdu i poštenje pa ako osjećate da ste prema nekome bili zli ili neljubazni, vrijeme je da pogledate prema sebi i neke stvari promijenite. Postoji li neka vaša strana koja se u posljednje vrijeme osjeća oštrije i ciničnije? Čak i ako primijetite koliko se često razgovori pretvaraju u pričanje o nekome drugome (u lošem smislu), ta vam energija može pomoći da to činite manje i da shvatite kako se možete puno ljepše osjećati ako pričate o nečem drugom.

Škorpion

Pročistite: dugotrajni problemi s prijateljima

Već ste poznati kao jedan od intenzivnijih znakova, ali ta karakterizacija nije uvijek istinita. Proljetni horoskop nalaže da najviše želite biti iskreni prema ljudima kojima ste najbliži. S približavanjem punog mjeseca u vašem znaku 23. travnja, možda ćete se osjećati prisiljeno izbaciti sitnice koje vas muče. Ako pritajite svog škorpiona i umjesto toga diplomatski i zrelo kažete kako se osjećate, pun Mjesec označit će prošlosti u prošlosti i otvoriti početak novog poglavlja.

Strijelac

Pročistite: vezu koja ne funkcionira

Asteroid Juno (koji simbolizira uparivanje) 12. travnja prelazi u retrogradnu situaciju zbog čega ćete o svemu previše razmišljati. Proljetni horoskop nalaže da bez obzira radi li se o novoj simpatiji ili starom prijatelju, vjerojatno sumnjate u nekoga tko vam je blizak. Ili ste previše zauzeti za ozbiljan razgovor ili je možda vrijeme da se raziđete. Tada je potpuna pomrčina Mjeseca u vašem znaku 26. svibnja, što znači kraj nečega ogromnog. Možda je to navika ili osoba koju ste prerasli? Ne uzrujavajte se, štogod učinili napravit ćete jedan korak naprijed.

Foto: Unsplash

Jarac

Pročistite: stare modne kombinacije i krpice koje vas više ne zanimaju

Pluton, koji vlada transformacijom, retrogradan je u vašem znaku 27. travnja, uvodeći vrijeme razmišljanja. Kao zemljani znak poznat po tome što voli luksuzne stvari, odjeća vam je vrlo važna. Proljetni horoskop nalaže da vas retrogradna Plutona tjera na razmišljanje o vašem osobnom stilu – ovo razdoblje može značiti puno modnih Insta feedova.

Foto: Unsplash

Vodenjak

Pročistite: stare ideje o svijetu

Vodenjak je poznat po svojoj otvorenosti, posebno u područjima pravde. Važno je istražiti nove ideje o tome kako živjeti svoj najbolji život, bilo na društvenoj razini ili jednostavno u svom svijetu. Proljetni horoskop nalaže da se Saturn vašem znaku 23. svibnja vraća retrogradno, gurajući vas da idete protiv sebe. Koja vam vaša davna uvjerenja više nemaju smisla ni odjeka? Čak su i stvar poput osjećaja pritiska da redovito objavljujete na društvenim mrežama – ili da uopće imate račun – sada ponovo na razmatranju.

Riba

Pročistite: sumnju u sebe

Jupiter, planet sreće, 13. svibnja ulazi u vaš znak otvarajući razdoblje nadahnuća i ambicija. Da biste, međutim, iskoristili ovo vrijeme morat ćete se pripremiti. Budući da ste introspektivan vodeni znak, ponekad možete dovesti u pitanje svoje sposobnosti. Ali Jupiterova sretna energija funkcionirat će samo ako vjerujete u sebe. Dok se akcijski planet Mars 23. travnja kreće u vaš vodeni znak iskoristite ovo vrijeme da shvatite koje mitove govorite samima sebi. Proljetni horoskop nalaže da će se strah od neuspjeha otpustiti i zato isprobajte nove stvari i riskirajte.