Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Škola

Zanimljivi life hackovi koji će vam studentski život učiniti lakšim

Life hackovi danas su zanimljiva stvar, a radi se malim trikovima, metodama, vještinama, ili najjednostavnije rečeno – prečicama koje povećavaju produktivnost i učinkovitost u skoro svim sferama života.

Većina nas razumije da studentski život i nije najlakše razdoblje života te su nam life hackovi u toj fazi najpotrebniji. Stoga, za vas smo u nastavku pripremili nekoliko studentskih hackova koji će vam sigurno olakšati put prema diplomi.

Koristite različite boje penkala

Ova metoda zapravo se kod većina mojih kolega studenata pokazala učinkovitom, stoga se nemojte rugati. Naime, korištenje različitih boja penkala stimulirat će vaš mozak i pomoći mu da bolje upamti ono što učite. Iako svatko ima svoj način kako u ovoj metodi koristi boje, najučinkovitije je svaku sekciju pisati drugom bojom – ili barem ono najbitnije u lekciji napisati crvenim penkalom. Uz to, poznata je činjenica da onaj tko zapisuje na papir dvostruko brže pamti od onoga koji tipka na laptop ili mobitel.

Guglajte relevantne prezentacije o lekciji koju niste razumjeli

Sjedili ste sat i pol ili duže na predavanju i nije vam jasno o čemu se na tom predavanju radilo? Ili ste, u najgorem slučaju, zaspali? Imamo rješenje – donosno Google ima rješenje. Idite na tražilicu i upišite temu lekcije, a uz to upišite i ppt. Pritisnite pretraživanje i trebale bi vam iskočiti veze do relevantnih prezentacija koje će vam olakšati razumijevanje i učenje.

Za čišćenje tipkovnice na laptopu koristite post-it papiriće

Možda je lako ukloniti veće mrvice ili komadiće hrane koji su zapeli u vašoj tipkovnici, ali ovom metodom možete doseći dublje u tipkovnicu, pa čak i ukloniti prašinu.

Učite lakše uz aplikaciju Pomodoro timer

Aplikacija za koju sigurno ne zna puno studenata, a radi se o Pomodoro timer-u koji radi na principu dijeljenja vremena za učenje od vremena za pauzu. Tako će vam, na primjer, štopati učenje 25 minuta, a zatim će vam štopati vrijeme za pauzu i tako uzastopno. To je dobar način za postavljanje ciljeva i za njihovo pridržavanje. Osim toga, možete koristiti i starinski kuhinjski mjerač vremena ili web stranicu poput Tomato-timer.com.

Tenisku lopticu pretvorite u vješalicu ili držač

Gubitak osobnih stvari u studentskom domu ili stanu koji dijelite s cimerima, jedna je od najnepoželjnijih situacija u studentskom životu. No, pokušajte na sredini teniske loptice napraviti urez, a zatim je pričvrstite na zid. Tako više nećete gubiti ključeve ili karte.

Kako se na jednostavan način riješiti nepoželjnih mrlja

  • mrlja od ruža: sapun za posuđe
  • mrlja od znoja: limun
  • mrlja od crnog vina: bijelo vino
  • mrlja od čokolade: deterdžent za pranje posuđa
  • mrlja od tinte: lak za kosu
  • mrlja od kave: ocat
  • mrlja od ulja: bijela kreda
  • mrlja od krvi: ocat

Koristite sntntn za vješanje odjeće

Znate li što je sntntn? Većina ljudi ne zna, ali radi se o malom ugrađenom aluminijskom nosiću koji otvara limenku. E, baš taj dio limenke, možete iskoristiti ako vam je gužva u ormaru ili ako nemate dodatne vješalice. U videu pogledajte kako to učiniti.

Uvijek, ali uvijek imajte to-do listu

Svi znamo da je vrlo neučinkovito ako nemamo strogo isplaniran dan. Može nam se desiti da izostavimo neku obavezu, zadaću ili dogovor, i baš zato je svakom studentu potrebno da ima popis obaveza. On može biti zabilježen na papiriću, ali s obzirom na to da često gubimo stvari, a mobitel je jedina stvar koja je uvijek uz nas, najbolje je tu listu napraviti u bilješkama na svom mobitelu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Škola

Još početkom ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2021. godinu. Objavljene Preporuke područne...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.