Zanimljivi life hackovi za studente (Top 8)

Zanimljivi life hackovi za studente (Top 8)

Life hackovi danas su zanimljiva stvar, a radi se malim trikovima, metodama, vještinama, ili najjednostavnije rečeno – prečicama koje povećavaju produktivnost i učinkovitost u skoro svim sferama života.

Najbolji life hackovi za studente

Većina nas razumije da studentski život i nije najlakše razdoblje života te su nam life hackovi u toj fazi najpotrebniji. Stoga, za vas smo u nastavku pripremili nekoliko studentskih hackova koji će vam sigurno olakšati put prema diplomi.

Koristite različite boje penkala

Ova metoda zapravo se kod većina mojih kolega studenata pokazala učinkovitom, stoga se nemojte rugati. Naime, korištenje različitih boja penkala stimulirat će vaš mozak i pomoći mu da bolje upamti ono što učite. Iako svatko ima svoj način kako u ovoj metodi koristi boje, najučinkovitije je svaku sekciju pisati drugom bojom – ili barem ono najbitnije u lekciji napisati crvenim penkalom. Uz to, poznata je činjenica da onaj tko zapisuje na papir dvostruko brže pamti od onoga koji tipka na laptop ili mobitel.

Guglajte relevantne prezentacije o lekciji koju niste razumjeli

Sjedili ste sat i pol ili duže na predavanju i nije vam jasno o čemu se na tom predavanju radilo? Ili ste, u najgorem slučaju, zaspali? Imamo rješenje – donosno Google ima rješenje. Idite na tražilicu i upišite temu lekcije, a uz to upišite i ppt. Pritisnite pretraživanje i trebale bi vam iskočiti veze do relevantnih prezentacija koje će vam olakšati razumijevanje i učenje. Ovo je life hack koji bi vam stvarno mogao poslužiti.

Za čišćenje tipkovnice na laptopu koristite post-it papiriće

Možda je lako ukloniti veće mrvice ili komadiće hrane koji su zapeli u vašoj tipkovnici, ali ovom metodom možete doseći dublje u tipkovnicu, pa čak i ukloniti prašinu.

Učite lakše uz aplikaciju Pomodoro timer

Aplikacija za koju sigurno ne zna puno studenata, a radi se o Pomodoro timer-u koji radi na principu dijeljenja vremena za učenje od vremena za pauzu. Tako će vam, na primjer, štopati učenje 25 minuta, a zatim će vam štopati vrijeme za pauzu i tako uzastopno. To je dobar način za postavljanje ciljeva i za njihovo pridržavanje. Osim toga, možete koristiti i starinski kuhinjski mjerač vremena ili web stranicu poput Tomato-timer.com. Ovo je life hack koji bi vam stvarno mogao poslužiti.

Tenisku lopticu pretvorite u vješalicu ili držač

Gubitak osobnih stvari u studentskom domu ili stanu koji dijelite s cimerima, jedna je od najnepoželjnijih situacija u studentskom životu. No, pokušajte na sredini teniske loptice napraviti urez, a zatim je pričvrstite na zid. Tako više nećete gubiti ključeve ili karte.

Kako se na jednostavan način riješiti nepoželjnih mrlja

  • mrlja od ruža: sapun za posuđe
  • mrlja od znoja: limun
  • mrlja od crnog vina: bijelo vino
  • mrlja od čokolade: deterdžent za pranje posuđa
  • mrlja od tinte: lak za kosu
  • mrlja od kave: ocat
  • mrlja od ulja: bijela kreda
  • mrlja od krvi: ocat

Koristite sntntn za vješanje odjeće

Znate li što je sntntn? Većina ljudi ne zna, ali radi se o malom ugrađenom aluminijskom nosiću koji otvara limenku. E, baš taj dio limenke, možete iskoristiti ako vam je gužva u ormaru ili ako nemate dodatne vješalice. U videu pogledajte kako to učiniti. Ovo je life hack koji bi vam stvarno mogao poslužiti.

Uvijek, ali uvijek imajte to-do listu

Svi znamo da je vrlo neučinkovito ako nemamo strogo isplaniran dan. Može nam se desiti da izostavimo neku obavezu, zadaću ili dogovor, i baš zato je svakom studentu potrebno da ima popis obaveza. On može biti zabilježen na papiriću, ali s obzirom na to da često gubimo stvari, a mobitel je jedina stvar koja je uvijek uz nas, najbolje je tu listu napraviti u bilješkama na svom mobitelu.