Želite naučiti strani jezik – doma? Evo top 5 aplikacija

Želite naučiti strani jezik – doma? Evo top 5 aplikacija

Svi mi vječiti smo učenici i uvijek držimo oči otvorenima za neke nove aplikacije, platforme i metode kojima možete naučiti strani jezik.

Najbolje aplikacije preko kojih možete naučiti strani jezik

Kako bismo vam olakšali pomno pretraživanje takvog sadržaja, za vas smo napravili popis nekih najboljih aplikacija za učenje stranih jezika. Neke su vam od njih vjerojatno već poznate, no možda ćete među njima pronaći i neke nove dragulje!

Memrise

Ova će vam aplikacija osim efektivnog učenja, pružati i zabavu. Možete pronaći tečajeve za gotovo svaki jezik koji možete zamisliti. Možete pronaći standardizirane tečajeve koji se temelje na popularnim udžbenicima ili popisima učestalosti korištenja nekih riječi, kao i na manje očekivanim zbirkama vokabulara, poput japanskih zločestih riječi ili riječi iz japanskog prijevoda Harryja Pottera i Kamena Mudraca.

Aplikacija slijedi metodu učenja koja se oslanja na stvaranje smiješnih ili bizarnih asocijacija na proučene riječi. Tečajevi su često povezani s memovima koji su osmišljeni kako bi zaigrano pomogli zapamtiti određene riječi.

unsplash.jpg

DuoLingo

Možda najpoznatija dostupna besplatna aplikacija za učenje stranih jezika, DuoLingo trenutno ima preko 100 milijuna korisnika. Uspjeh DuoLinga temeljen je na besprijekornoj igrifikaciji učenja stranih jezika na jednostavnoj, mobilnoj platformi. Većina je tečajeva koje nudi DuoLingo kreirana od strane izvornih govornika jezika, što pomaže da se osigura točnost u izgovoru.

HelloTalk

Tamo gdje se većina aplikacija za učenje stranih jezika usredotočuje na stvaranje lekcija s vlastitim vodičem, HelloTalk ima potpuno drugačiji pristup. Umjesto da sadrži unaprijed odabrane lekcije, učenici su povezani s izvornim govornicima jezika koji žele naučiti. Korisnici tada razgovaraju putem tekstualnih i/ili glasovnih poruka.

Zahvaljujući alatu za ispravljanje koji se nalazi unutar aplikacije, korisnici mogu ispravljati poruke jedni drugima i to u stvarnom vremenu. Tu je i alat za prevođenje koji vam može pomoći ako ne znate pravu riječ kako biste prenijeli ono što želite reći.

HelloTalk trenutno ima više od 10 milijuna korisnika s preko 100 izvornih jezika. Osim što razgovarate jedan na jedan s drugim korisnicima, HelloTalk uključuje i funkcionalnost koja vam omogućuje da objavite javni post i uključite se u čitavu zajednicu izvornih govornika jezika koji vas zanima. To je sjajan način za dobivanje brzih odgovora na vaša pitanja o jeziku.

Babbel

Sa samo 15 dostupnih jezika, Babbel ima daleko manje ponude od drugih aplikacija o kojima govorimo u tekstu. Međutim, koristi provjerene i učinkovite tehnike učenja stranih jezika, a uključuje i mogućnost preuzimanja lekcija za offline učenje. Iako sav sadržaj nije dostupan u besplatnoj verziji Babbela, omogućuje vam pristup 40 lekcija.

Početnički tečajevi u Babbelu počinju izgradnjom vokabulara korištenjem slika i ponavljanjem. Dalje u lekciji vokabular se koristi u dijalogu i uobičajenim izrazima za pružanje konteksta. Kako se znanje korisnika povećava, dijalog i izrazi prilagođavaju se sve složenijim i teškim primjerima, što pomaže u brzoj izgradnji razgovornih vještina.

unsplash.jpg

Busuu

Aplikacija i tvrtka Busuu nazvana je po busuu jeziku koji je na rubu izumiranja, sa samo 8 izvornih govornika tog jezika u cijelom svijetu. Osim tečajeva koje Busuu nudi za desetak jezika, aplikacija korisnicima nudi i mogućnost da nauče ugroženi busuu jezik.

Busuu nudi besplatnu i premium verziju, a od aplikacija koje smo naveli na ovom popisu, Busuu nudi najmanju količinu besplatnog sadržaja. Međutim, besplatni sadržaj uključuje interaktivne i zabavne vježbe i kvizove, koji su i učinkoviti. Jedna od jedinstvenih značajki Busuua, koja je dostupna samo u premium verziji, je mogućnost polaganja ispita za vladavanje jezikom, a nudi i certifikate za različite razine znanja. S obzirom na to da je u partnerstvu s obrazovnom tvrtkom McGraw-Hill, ova aplikacija je u korelaciji s Common European Framework of Reference te stoga i ima mogućnost nuđenja ispita i certifikata koje smo spomenuli.

Bez obzira na to koji vam je materinji jezik, učenje drugog jezika fantastičan je način za proširenje mogućnosti karijere. Svi koji mogu jasno komunicirati s klijentima na njihovom materinjem jeziku visoko su cijenjeni u bilo kojoj industriji, što znači da je proširenje vašeg jezičnog znanja pametan potez u vašoj karijeri.