Najbolje torte bez pečenja (Top 9 primjera)

Najbolje torte bez pečenja (Top 9 primjera)
Shutterstock

Ako nekome pripremate tortu za rođendan ili neku drugu prirodu i ako vam je vrijeme od presudne važnosti, ne može se poreći da su brze torte bez pečenja najbolja opcija. U nastavku ovog članka pronaći ćete recepte za 9 zanimljivih i ukusnih torta bez pečenja koje možete lako pripremiti u nekoliko koraka – i to bez da morate uključiti pećnicu!

1. Torta bez pečenja s piškotama

Nakon sladoleda, tiramisu je druga najpopularnija slastica u Italiji. Koliko god bila ukusna, nekima bi kombinacija mascarponea, kave i pića mogla ipak biti preteška. Zato smo osmislili osvježavajuću verziju ovog ukusnog klasika, dodajući svježe bobice za dodatnu boju i svjetliji dodir.

Torta s piškotama
Shutterstock

Trebat će vam:

  • 5 šalica svježih malina
  • ⅔ šalice šećera u prahu
  • Oko 95 ml soka od naranče
  • 2 šalice mascarponea
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • Oko 250 ml krema
  • 24 ženska prsta
  • 2 šalice svježih borovnica

Priprema:

Dodajte maline, ¼ šalice šećera u prahu i sok od naranče u veliku zdjelu i lagano pritisnite vilicom na bobičasto voće. Za pripremu kreme električnom pjenjačom izmiješajte mascarpone, ostatak šećera u prahu, ekstrakt vanilije i vrhnje.

Pripremite opružni kalup za tortu prekrivanjem dna i stranica papirom za pečenje. Torta bez pečenja se kasnije može izvaditi iz kalupa, a da se ne pokvari njegov integritet.

Sada pokrijte dno posude slojem piškota. Ako ih prelomite na pola, lakše ćete ih složiti.

Žlicom nanesite polovicu mješavine malina na prste. Sad na to dodajte pola mascarpone kreme. Zatim se dodaje još jedan sloj piškota, mješavine malina i mascarponea.

Za završni dodir na vrh torte bez pečenja dodajte sloj borovnica. Nakon 3 sata u hladnjaku, kolač se može izvaditi iz kalupa.

Priprema je zaista tako jednostavna, a pečenje nije niti potrebno. Sada imate zaista fantastičan kolač koji je izvrstan za posluživanje i jednako je dobrog okusa kao što izgleda. Naravno, možete eksperimentirati s različitim bobičastim voćem za nadjev i ukras, ovisno o tome što vam se sviđa.

2. S’more torta bez pečenja

Ako postoji jedan desert koji će vas zasigurno podsjetiti na djetinjstvo i zabavne, bezbrižne dane, to moraju biti s’mores, što je tradicionalna američka i kanadska poslastica. Bilo da ste ih jeli ljeti uz logorsku vatru ili ih stavljali u mikrovalnu pećnicu ujesen, s’mores su uvijek savršena poslastica. Ako želite ponovno proživjeti te prekrasne dane, ali na nešto manje zbrkan način, isprobajte ovu s’more tortu bez pečenja od jagoda.

Smores kolačić
Shutterstock

Trebat će vam:

  • 620 ml krem sira
  • 2 žlice kave
  • 3 žlice Nutelle
  • 2 žlice meda
  • 100 ml vrhnja
  • 155 g jagoda
  • 600 g graham krekera
  • 1 velika šalica kave s hladnim mlijekom
  • kakao prah, šećer u prahu i bobičasto voće za ukrašavanje

Postupak pogledajte u videu:

Ohladite tortu 2 sata prije konzumacije.

Ova s’more torta bez pečenja pravi je melem za oči, a ukusna je zahvaljujući jagodama, čokoladi i graham krekerima koji se sloj po sloj spajaju u savršenom skladu.

3. Unicorn torta bez pečenja

Danas je teško izbjeći trend jednoroga. Kamo god pogledate, ta nasmiješena čarobna stvorenja ukrašavaju gotovo sve moguće proizvode. Stoga je bilo samo pitanje vremena kada će završiti i u vašoj kuhinji. Vrijeme je da izvadite čarobni štapić i otputujete u zemlju mašte s očaravajućom tortom bez pečenja.

Unicorn torta
Shutterstock

Trebat će vam:

Za koru:

  • 115 g kolačića s maslacem
  • 1/2 šalice otopljenog maslaca
  • 2 žlice konfeta od slatkiša

Za kremu:

  • 3 šalice krem sira
  • 1/2 šalice šećera
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 3/4 šalice vrhnja
  • 6 listića želatine
  • 5 različitih prehrambenih boja

Za dekoraciju:

  • jestivi glitter
  • bomboni i mrvice za ukras (šećerni posip)

Postupak za pripremu:

Izmrvite kekse s maslacem i pomiješajte ih s maslacem i šećernim posipom. Smjesu ulijte u kalup s oprugom i utisnite žlicom. Stavite u hladnjak da se stvrdne.

Za pripremu kreme pomiješajte krem sir, šećer i ekstrakt vanilije. Želatinu omekšajte u vodi, zagrijte vrhnje, pa u njemu uz miješanje otopiti omekšale listiće želatine. Sada to dodajte u smjesu krem sira i promiješajte.

Kremu razdvojite na pet jednakih dijelova. Obojite svaki dio drugom bojom za hranu. Sad kreme u boji sipajte na koru (gdje god želite) žlicu po žlicu. Kako biste ujednačili kremu, nekoliko puta udarite oprugom o stol.

Ukrasite tortu jestivim šljokicama i bombonima i ostavite da se sve stegne.

Kada je gotova, možete uživati u pravoj čarobnoj poslastici.

4. Torta bez pečenja od sira s pudingom od banane

Banana je pravo čudo od voća. Ne samo da je izvrsnog okusa, već je i puna svih vrsta izvrsnih vitamina i minerala koji su za vas dobri, što znači da se doista možete početi osjećati dobro ako se s vremena na vrijeme počastite bananom. Osim toga, svi ti vitamini i minerali odgovorni su za podizanje vaše razine energije, a ako postoji nešto što vam treba kada pripremate ovu kremastu tortu bez pečenja od sira, onda je to puno energije.

Trebat će vam:

  • 255 g zobenih kolačića (ili graham krekera)
  • 85 g otopljenog maslaca
  • 1 banana
  • 100 g gorko-slatke čokolade
  • 1½ žlica brašna
  • 85 šećera
  • prstohvat soli
  • 249 ml mlijeka
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 2 žumanjka
  • 225 g krem sira
  • džem od marelica

Postupak za pripremu:

Nabavite tavu s oprugom od oko 2.5 cm, tavu s oprugom od 23 ili 25 cm i komad kartona 20 x 6 cm i sastavite dijelove.

Izmrvite zobene kekse ili graham krekere u zdjelu i pomiješajte mrvice s otopljenim maslacem. Čvrsto pritisnite podlogu od mrvica na dno i stranice dijela posude u obliku banane.

Bananu narežite, ploške poslažite na podlogu od mrvica, a po vrhu naribajte malo čokolade.

U šerpici za puding pomiješajte brašno, šećer i mlijeko. Zakuhajte uz stalno miješanje te dodajte ekstrakt vanilije i žumanjke. Maknite lonac sa štednjaka i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Postupno u kremu od sira umiješajte puding, premažite kremu pudingom preko narezanih banana i ostavite u hladnjaku do najmanje 6 sati.

Izvadite tortu iz kalupa i cijelu je premažite džemom od marelica, osim krajeva koje ćete kasnije ukrasiti otopljenom crnom čokoladom. Umočite drveni štapić u posudu s otopljenom čokoladom i povucite tamnu, zakrivljenu liniju od jednog do drugog kraja kako bi torta više sličila banani.

5. Troslojna žele torta bez pečenja od malina

Sve u vezi s ovom tortom bez pečenja jednostavno je fantastično, zbog čega smo žele odlučili učiniti glavnim sastojkom ove torte bez pečenja.

Trebat će vam:

Za koru:

  • oko 130 g graham krekera
  • 56 g otopljenog maslaca

Za slojeve kreme:

  • 255 g krem sira
  • 175 ml kreme
  • 2 žlice šećera
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4 listića želatine
  • 170 g šlaga

Za slojeve želea:

  • 85 g želea od maline u prahu
  • 1 žlica šećera (po želji)
  • oko 100 ml vode

Za ukras:

  • šlag
  • svježe maline

Upute za pripremu:

Izmrvite graham krekere i pomiješajte mrvice s otopljenim maslacem. Utisnite smjesu na dno kalupa od 18 cm obloženog papirom za pečenje kako biste oblikovali podlogu od mrvica od graham krekera. Ohladite tepsiju i koru na 30 minuta.

Krem sir, vrhnje, šećer, ekstrakt vanilije i listiće želatine zagrijte u loncu i sve promiješajte pjenjačom dok se želatina ne otopi. Zatim pustite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi i umiješajte šlag. Prelijte ⅓ smjese kreme preko kore i ohladite posudu dok se sloj kreme ne stegne.

Žele od malina pripremite u loncu i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Ulijte ⅓ tekućeg želea preko sloja kreme i ohladite posudu dok se sloj želea ne stegne. Ponavljajte postupak dok se krema i žele ne potroše, pazeći da ohladite svaki sloj nakon izlijevanja u posudu.

Gotov proizvod ostavite u hladnjaku oko 4 sata dok se sve ne stegne, a zatim ga slobodno ukrasite vrhnjem za šlag i svježim malinama.

6. Stracciatella torta bez pečenja

Iako većina ljudi ima pravih problema s izgovorom naziva ovog deserta, stracciatella zapravo znači “potrgati”. No s ovakvim nazivom, ukusni sladoled na bazi mlijeka s čokoladnim strugotinama vjerojatno ne bi uživao veliku popularnost u engleskom govornom području. Današnji recept zapravo uopće ne uključuje sladoled, jer pokušavamo ponovno stvoriti taj neusporedivi okus stracciatelle u obliku kolača. Ovo je još jedna ukusna torta bez pečenja.

Stracciatella torta bez pečenja
Shutterstock

Trebat će vam:

  • 255 g čokoladnih kolačića
  • 87 g otopljenog maslaca
  • 395 g ricotte
  • 250 g mascarponea
  • 145 g šećera u prahu
  • 90 g čokoladnih pahuljica
  • 145 g otopljene čokolade

Upute za pripremu:

Prvo dodajte kolačiće u vrećicu koja se može zatvoriti i zdrobite ih u fine mrvice pomoću valjka za tijesto. Napunite zdjelu mrvicama prije nego što ih pomiješate s maslacem i dodate polovicu smjese u drugu zdjelu.

Ulijte smjesu od mrvica za kekse iz jedne od zdjelica u kalup za kolače i utisnite smjesu u podlogu. Također provjerite postoji li podignut “rub” od oko 1.5 cm skroz okolo. Ohladite kalup za pečenje 30 minuta.

Sada pomiješajte ricottu, mascarpone i šećer u prahu u glatku smjesu i umiješajte listiće čokolade.

Otopljenu čokoladu izlijte na podlogu za kekse u kalupu za pečenje. Dodajte smjesu za stracciatellu na vrh i zagladite. Pazite da se otopljena čokolada ne pomiješa sa stracciatellom.

Za završni dodir, pospite drugu zdjelu mrvicama kolačića na vrh stacciatelle.

7. Torta bez pečenja s jagodama

Ako vam treba malo kreativne inspiracije, ne tražite dalje od ovog recepta — sa svježim voćem, baršunastom kremom i glazurom od tamne čokolade, ova torta bez pečenja siguran je pogodak.

Torta bez pečenja s jagodama
Shutterstock

Trebat će vam:

Za podlogu od mrvica od keksa:

  • 200 g kolačića s komadićima čokolade
  • 85 g otopljenog maslaca

Za nadjev:

  • 450 g svježih jagoda
  • 4 jaja
  • 85 g šećera
  • oko 40 g brašna
  • oko 500 ml vrućeg mlijeka
  • 4 lista namočene želatine
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • oko 300 g šlaga

Za glazuru:

  • 100 g tamne čokolade, nasjeckane
  • 85 g mekog maslaca
  • 88 ml kuhanog vrhnja

Upute za pripremu:

Unutarnje stijenke kalupa s oprugom od 24 cm obložite plastičnom trakom ili obrubom za kolače. Izmrvite kolačiće, pomiješajte ih s otopljenim maslacem i ravnomjerno rasporedite podlogu od mrvica keksa po dnu posude.

Jagode operite i odstranite peteljke. Prepolovite po dužini toliko jagoda da obložite stijenke posude. Ostatak jagoda, peteljkom prema dolje, stavite u sredinu.

Zagrijte mlijeko u lončiću dok ne proključa. Zatim u posebnom loncu umutite jaja, šećer i brašno da dobijete pjenastu smjesu pa stavite lonac na štednjak. Pola vrućeg mlijeka ulijte u lonac i promiješajte pjenjačom. Zatim ulijte ostatak vrućeg mlijeka i ostavite da se sva smjesa kuha na laganoj vatri dok se ne zgusne. Ugasite štednjak i umiješajte namočene listiće želatine i ekstrakt vanilije. Zatim kremu ohladite u hladnjaku.

Kremu izlijte u veliku zdjelu i pažljivo umiješajte šlag. Smjesu izlijte u kalup za tortu, poravnajte površinu i kalup ohladite.

U zdjelu dodajte nasjeckanu čokoladu i maslac te ulijte prokuhano vrhnje. Pričekajte minutu da se maslac i čokolada otope pa sve zajedno miješajte pjenjačom dok ne dobijete glatku smjesu.

Tortu bez pečenja preliti čokoladnom glazurom i kalup još jednom ohladiti da se gornji sloj stegne. Uklonite rub torte prije posluživanja i voilà: vaša torta od jagoda je spremna!

8. Banana split torta bez pečenja

Bez obzira na to jeste li ljubitelj voća, ovisnik o čokoladi ili ljubitelj sladoleda, ova prekrasna kreacija ima za svakoga ponešto. Ovo je također jedna od ukusnih torti bez pečenja.

Banana split torta bez pečenja
Shutterstock

Trebat će vam:

  • 195 g kolačića s maslacem
  • ½ šalice otopljenog maslaca
  • 3 banane
  • 1 šalica krem sira
  • 2¾ šalice šećera u prahu
  • ¼ šalice maslaca
  • 1 žličica arome vanilije
  • 2 ½ šalice jakog vrhnja za šlag
  • 16 koktel trešanja
  • 3 žlice nasjeckanih oraha
  • 100 g otopljene čokolade

Upute za pripremu:

Kolačiće izlomite u mrvice i pomiješajte s otopljenim maslacem. Smjesu dodajte u pravokutnu vatrostalnu posudu i pritisnite žlicom dok ne postane ravna. Nakon toga posudu stavite u hladnjak.

Banane ogulite i prepolovite po dužini. Nakon toga narežite polovice banane na male komadiće.

Dodajte krem sir, šećer u prahu, maslac i aromu vanilije u veliku zdjelu i umutite sastojke u glatku kremu ručnim mikserom. Zatim pažljivo umiješajte komadiće banane.

Smjesu banane i vrhnja rasporedite po podlozi od keksa. Zatim dodajte vrhnje za šlag kao sljedeći sloj. Ukrasite tortu koktel višnjama i orasima prije nego što na vrh dodate otopljenu čokoladu.

9. Smrznuta Smoothie torta bez pečenja

Ako želite ponovno proživjeti toplije mjesece, napravite si voćni povratak u ljeto koje pršti svježim okusima. Maline, marakuje, mango, kokos — ova kremasta smrznuta poslastica ima apsolutno sve. Ali najbolje od svega je to što se poslužuje kao kolač, što je lijepa promjena u odnosu na kornete sladoleda koje se često viđaju ljeti. Ako imate vremena i malo kulinarske ambicije, probajte ovu cool tortu bez pečenja — nećete požaliti!

Trebat će vam:

Za sloj od malina:

  • Oko 500 g malina, svježih ili smrznutih
  • 5 žlica soka od naranče
  • Oko 130 g džema od malina
  • 1 žlica ekstrakta vanilije
  • 5 listića želatine

Za sloj marakuje:

  • 30 g šećera
  • Oko 150 ml soka od marakuje
  • 2 listića želatine
  • 2 marakuje
  • Oko 60 g manga, kockice

Za mousse od kokosa:

  • 400 ml kokosovog mlijeka
  • 55 g šećera
  • 6 listića želatine
  • 255 g šlaga

Za podlogu od mrvica od keksa:

  • 70 g kolačića s maslacem
  • 28 g kokosovih pahuljica
  • 56 g otopljenog maslaca

Za prozirnu glazuru za kolače:

  • Oko 500 ml vode
  • 7 listića želatine
  • 70 g šećera

Upute za pripremu:

1. Sloj marakuje

Otopite šećer u loncu i umiješajte sok od marakuje. Dodajte marakuje i sve kratko prokuhajte prije nego umiješajte namočenu želatinu. Pustite da se smjesa ohladi sve dok ne bude mlaka pa u nju umiješajte kockice manga. Smjesu izlijte u kalup i stavite u zamrzivač.

2. Sloj maline

Dodajte maline, sok od naranče, džem i ekstrakt vanilije u blender i sve dobro izmiksajte u pire. Zatim zakuhajte smjesu u loncu prije nego što umiješate namočenu želatinu. Smjesu izlijte kroz sito da uklonite sjemenke maline i ostavite smjesu bez sjemenki da se ohladi.

Smrznuti sloj marakuje izvadite iz zamrzivača i stavite u malo veći kalup za torte. Preko toga prelijte kremu od malina i vratite u zamrzivač.

Kekse s maslacem zdrobite u sitne mrvice i pomiješajte s naribanim kokosom i otopljenim maslacem.

Utisnite podlogu od mrvica kolačića na dno posude koja je iste veličine kao ona u kojoj se nalazi smrznuta poslastica od marakuje i malina. Kolač ohladite u hladnjaku.

U loncu zagrijte kokosovo mlijeko i šećer pa umiješajte namočenu želatinu. Ostavite smjesu da se ohladi prije nego što je ubacite u šlag. Sada sve to spojite. Smrznutu poslasticu od marakuje i malina stavite naopačke u još veći pleh i lagano prelijte kremastim mousseom od kokosa.

Izvadite podlogu od mrvica keksa iz hladnjaka i lagano je utisnite u kremasti mousse od kokosa. Ohladite tortu u hladnjaku preko noći.

Pomiješajte sastojke za prozirnu glazuru za kolače, ostavite smjesu da se ohladi na sobnoj temperaturi prije nego je prelijete preko torte.

Ukrasite tortu s nekoliko listića kokosa.

Ovo su bili ukusni i prilično jednostavni recepti za pripremu torti bez pečenja. Nadamo se da će vam jedan od njih poslužiti te da ćete tom tortom svojoj obitelji i prijateljima, kao i sebi uljepšati dan.