Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zabava

Dave Bautista o svojoj ulozi u Duneu: To je blagoslov

Nakon godina igranja Draxa the Destroyera iz Guardians of the Galaxy, Dave Bautista priznao je kako mu je uloga u fantastičnom epu Dune bila blagoslov i olakšanje. Probojna uloga umirovljenog hrvača koji je u Guardiansima postao profesionalnim glumcem dovela mu je nekoliko visokih ponuda – od kratkog pojavljivanja u Blade Runneru: 2049 i kratkog prequela 2048: Nowhere to Run, do nedavne uloge u vođenju pljačke zombija u Snyderovu filmu Army of the Dead.

Sada, s mnoštvom uloga koje mu predstoje, Bautista želi diverzificirati svoj glumački životopis, počevši s Duneovim zlobnim Rabbanom koji mu je dao dublji i zreliji izgled.

No, Glossu Rabban samo je mali dio slagalice koja čini svemir Dunea – kompliciranu svemirsku operu sastavljenu od politike, bujne mitologije, rata i pješčanih crva. Dune prati plemenitu kuću Atreides, koju njihov car prebacuje na surov pustinjski planet Arrakis kako bi nadgledali iskopavanje droge Spice koja mijenja živote.

Do film jedva da grebe po listovima Dunea Franka Herberta, uspješno postavlja temelje da franšiza postane nešto ogromno. Također upoznaje publiku s mnogim likovima koji će oblikovati buduće filmove. Iako se neki od njih još neće činiti potpunima, uključujući Bautistovo pretvaranje u jedno od najzlobnijih bića u svemiru, prava dubina Dune tek se počela otkrivati.

Tijekom intervjua za ABC News, Bautista je govorio o tome koliko je zahvalan što je svojom ulogom u Duneu pokazao svoj glumački raspon. Također je izjavio kako voli raditi s redateljem Denisom Villeneuveom, koji je glumcu dao priliku da u Duneu pokaže svoj raspon vještina. Dok je pričao o svojoj ulozi Draxa, Bautista je podsjetio gledatelje da on “nije samo tip koji hoda okolo bez majice”.

„Stvar s ovim likom bila je to što mi je jednostavno pružio priliku da pokažem drugačiji tip izvedbe. I to je ono što stvarno volim u radu s redateljem Denisom Villeneuveom, dobio sam priliku pokazati se u drugačijem svjetlu … Ja nisam samo tip koji u Guardiansima okolo hoda bez majice i govori gluposti. Uloga u Duneu zapravo mi samo daje priliku da igram ove stvarno jako duboke likove. Dakle, to je blagoslov“, izjavio je Dave.

Bautista je već ranije govorio o svojim osjećajima prema Marvelovom postupanju s njegovim likom u Guardiansima i njegova frustracija je prilično razumljiva. Unatoč popularnosti Marvelovih filmova i njegovom portretiranju svemirskog ratnika bez majice, lik je, uglavnom, tu samo zbog komičnog efekta. Srećom za glumca, čini se da će zrelije uloge tek početi brzo stizati jer je već i potvrđeno da će se Bautista pojaviti u nastavku Knives Out.

Unatoč tome što nema najopsežniju filmografiju, Bautista se već pokazao kao fantastičan glumac s velikim rasponom, ali jasno je naglasio kako želi izbjeći tipiziranje. Dobio je i potvrdu od svojih suradnika, uključujući Stellana Skarsgårda koji je rekao da želi vidjeti kako Bautista stvarno testira svoje glumačke vještine tako što će se pojaviti u Mamma Mia! 3.

Iako je mala vjerojatnost da će Bautista na našim ekranima pjevati Abbu, Dune je za sada savršen ep velikih razmjera koji će, nakon nekoliko teških godina za kino, ljudima vratiti zanimaciju za velika platna.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Škola

Još početkom ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2021. godinu. Objavljene Preporuke područne...

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.