Muči vas bolna mjesečnica? Evo 5 načina kako si olakšati

Muči vas bolna mjesečnica? Evo 5 načina kako si olakšati

Sve se mi cure i žene možemo se povezati s poteškoćama i bolovima kad su nam oni dani u mjesecu. Mjesečnica je jako dosadna i jako naporna pa, tu smo jedna za drugu da dijelimo savjete i mudrosti. Zato se nadam da će vam sljedeći savjeti u tome i pomoći!

Što učiniti ako vas muči bolna mjesečnica?

Jedite svoju omiljenu hranu!

Doba je mjeseca u kojem se potpuno smijete počastiti i jesti što god želite. Zbog toga se možete osjećati bolje i ugodnije jer je lijepo uživati ​​u hrani za kojom žudi vaše tijelo i koju volite. Bilo da se radi o sladoledu, slatkišima, čokoladi ili kokicama, bez obzira na to što vas vaše tijelo traži, kupite tu hranu i uživajte. Obećajem vam da će vam biti odmah bolje. Mnoge se djevojke pokušavaju hraniti zdravo tijekom cijelog mjeseca pa se nemojte zbog ovga osjećati loše. Tako će vam pod mjesečnicom biti najudobnije, nema svrhe u tome da se mučite.

Pamučne bratele su vam najbolji prijatelj!

Ako su vam pod mjesečnicom bolne grudi velik problem, tada su vam pamučne bralete najbolji prijatelj. Udobne su, i dalje izgledaju elegantno i još uvijek nude potrebnu vam podršku. Calvin Klein je sjajna investicija, ali čak će vam i one jeftine dobro doći. Sve dok vam pružaju što veću udobnost i relaksaciju – cijena nije bitna.

Foto: Shutterstock

Nosite udobnu odjeću!

Pidžame i trenirke su tijekom mjesečnice pod must. Sigurno nije moguće da vam bude ugodno ako odaberete pogrešnu odjeću. Zato umjesto uskih traperica birajte široke hlače, a umjesto uskih majica birajte široke hudice. Sve je to bitno i igra veliku ulogu u stvaranju udobnosti. Zato u takvoj odjeći provodite što više vremena jer će vam pomoći, a uska će vas odjeća samo naduti i raživcirati.

Koristite toplu vodu!

Topla voda je nešto što če smiriti bol i pomoći će vam da puno bolje spavate, također uz rapidol, koji biste trebali uzimati prema uputama i uz preporučenu dozu. No, ako bol nije previše jaka, neće biti potrebno trpati se tabletama. Boce s toplom vodom također mogu biti od velike koristi, a može vam i uljepšati raspoloženje!

Foto: Shutterstock

Razmazite se i opustite!

Ovo je posljednji, ali najvažniji savjet. Njegujte se. Stavite lijepu masku za lice, naslonite se i opustite se u divnoj kupki. Šarmantan miris bath bombe po vašem izboru i umirujuća glazba može vam taj period mjeseca pretvoriti u raj. Sol za kupanje i vruća voda – savršeno, zar ne? Obojite nokte u svoju omiljenu boju i operite kosu. Napravite piling kože, radite što god volite raditi, učinite sve što želite. Tako ćete se osjećati puno bolje! Nadam se da će vam ovi savjeti dobro doći i da će vam to vrijeme u mjesecu učiniti daleko ugodnijim i mirnijim.