Produktivnost s minimalnim efortom: Top 6 načina

Produktivnost s minimalnim efortom: Top 6 načina

Produktivnost je nešto čemu svi težimo. Svi također želimo imati organiziran životni stil, no ponekad to može biti prilično teško ostvariti. Kroz ovaj ćemo vas tekst pokušati usmjeriti na pravi put, tj. kako da povećate svoju produktivnost bez da mijenjate cijeli svoj život.

Foto: Unsplash

Kako ostvariti produktivnost uz minimalni efort

Nabavite planer

Detaljno planiranje svog dana ne da će vas učiniti produktivnijima, već će vam pružati i mogućnost veće kontrole i organizacije. Iako se ne čini tako odmah, takvo detaljno planiranje može vam postati svakidašnja rutina bez koje nećete moći funkcionirati.

Mnogi ljudi ne mogu funkcionirati bez da planiraju buduće događaje. Neki kažu da planiranje smanjuje stres i da može biti vrlo olakšavajuće. Koristeći planer možete si postaviti realnije ciljeve za budućnost.

Vježbajte

Svi mi uvijek tražimo neki izgovor samo da izbjegnemo tjelovježbu koju uvijek toliko planiramo. Ipak, tjelovježba vam neće uzeti puno vremena, dovoljan vam je jedan slobodan sat da se posvetite svome tijelu i već ćete se osjećat bolje. Realno, za tjelovježbu uvijek možete osloboditi svoje vrijeme; ustanite ranije ili čak odgoditi neke nepotrebne planove kako biste ipak poradili na sebi.

Možete početi odlaziti u teretanu, ali također možete vježbati i kod kuće. YouTube je pun videa koji vam pokazuju kako točno odraditi neke vježbe tako da vam je to sjajna prilika koju možete iskoristiti. Čak i dvadesetminutna vježba na dan može vas poboljšati fizički, ali i psihički. Ako odlučite vježbati ujutro, vaš će se mozak razbuditi i bolje vas pripremiti za stvari koje morate riješiti kroz dan.

Smanjite korištenje društvenih mreža

Mobiteli su današnjem društvu postali velika potreba i mogu osvariti snažan utjecaj na vašu produktivnost. To ćete shvatiti tek onda kada se malo odvojite od svog mobitela. Naravno da ga nije moguće skroz izbaciti iz svog života jer nam koji puta treba za posao ili školu, no potrebno je smanjiti njegovo korištenje. Ako tako postupite, shvatit ćete koliko vam mobitel zapravo oduzima vremena koje možete iskoristiti na druge korisnije stvari.

Stvorite si udobnije ozračje za rad

Završiti svakodnevne ciljeve i zadatke izazov je koji svi moramo podnijeti, ali ugodnost prostora u tome igra veliku ulogu i može nam puno olakšati. Iako nam je svima koji puta lakše obavljati zadatke dok ležimo u krevetu, takav način razvija lijenost jer je tijelo preopušteno. Vaš mozak zna da je krevet mjesto za spavanje i odmor pa tako narušava vašu produktivnost i usporava vaš rad. Savjetujemo vam da ipak radite za stolom, ali pritom upalite mirisnu svijeću ili radite u udobnoj odjeći. Zato – što je prostor ugodniji, brže ćete dovršiti svoj posao bez nepotrebnog odugovlačenja.

Foto: Unsplash

Pronađite nešto što volite

Može biti teško pronaći neki svoj hobi, ali svaki čovjek ima nešto što ga ispunjuje, bilo da se radi o plesu, crtanju, pisanju… Ako u tako nečemu pronađete svoju sreću i ako to nastavite njegovati, primijetit ćete kako vam je raspoloženje bolje i kako se odmah osjećate produktivnije. Tako ćete se više motivirati i to bi vas trebalo gurati kroz dan.

Postavite si jasne ciljeve

Ako znate kakve što želite i ako si postavite jasne ciljeve imat ćete motivaciju za naporan rad. Sve što radite treba imati svoju svrhu i zato bi bilo najbolje da svoje ciljeve i zapišete. Organizirajte si kako ćete raditi na svojim postignućima i tako ćete svoje ciljeve naposljetku i ostvariti.