Plaši vas grmljavinska oluja? Evo kako se s tim nositi

Plaši vas grmljavinska oluja? Evo kako se s tim nositi
Foto: Pixabay

Za vrijeme snažnog nevremena najvažnije je skloniti se na sigurno, a kad se jednom nađete pod čvrstim krovom najbolje je zabavnim sadržajima odagnati negativne emocije koje izazivaju ovakve nepogode. Ako je grmljavinska oluja nešto što vas plaši, možda ćete pomoć pronaći upravo ovdje.

Grmljavina, vjetar i snažna kiša. Ili čak tuča. Prizori su to kojima svjedočimo gotovo svakodnevno ovog ljeta i čini se da su oluje postale sasvim uobičajene za naše krajeve. To je nešto na što ćemo se morati naviknuti, koliko god paralizirale našu svakodnevicu i djelovale jezivo, u trenucima dok su na svom vrhuncu.

Ipak, za razliku od jesenskih kiša koja mogu padati cijeli dan i tako nam onemogućiti provođenje ugodnog vremena na svježem zraku, grmljavinske oluje ograničenog su trajanja i samo u rijetkim situacijama satima muče sve iznad kojih su se nadvile.

Baš zbog toga važno je tek pronaći sigurno sklonište za vrijeme grmljavinskog pljuska i mirno pričekati da prođe, jer neće proći puno vremena prije nego se situacija normalizira…

Ako ste na sigurnom, grmljavinska oluja vam ne može ništa

Mnogi se boje grmljavinskih pljuskova i to s pravom, jer munje koje sijevaju mogu biti opasne ako se nađete na otvorenom, a eventualna tuča ili odroni zemlje pod utjecajem snažne kiše pobrinut će se za materijalnu štetu.

Ipak, za vaš život nema straha ako se nađete pod čvrstim krovom, unutar ili ispred objekta koji svojim materijalima ne privlači gromove.

Dakle, čim vidite zlokobno tamno nebo kako prilazi pobrinite se da ne budete niti na otvorenom niti na šumovitom području, a ako se slučajno nalazite u autu nema straha da bi vas grom mogao pogoditi, ali svakako prilagodite svoju brzinu ili još bolje stanite sa strane, ako je cesta postala poplavljena i samim time opasna za vožnju…

Kako se zabaviti za vrijeme oluje?

Ako vas je strah grmljavinske oluje, tada je najbolje pronaći neku razbibrigu kako bi vam brže prošlo vrijeme prije nego li se meteorološke prilike normaliziraju.

Puno toga ovisi o tome gdje se nalazite za vrijeme nevremena, a u slučaju da ste doma imat ćete najviše opcija za razonodu, od kojih se knjiga uvijek čini kao dobra opcija, pod uvjetom da nije nestalo struje.

Imajte na umu da je pametno za vrijeme oluje isključiti električne uređaje iz struje poput televizora i kompjutora što će vam smanjiti opcije za kraćenje vremena, no tu su društvene igre koje možete igrati dok vani pljušti kiša, ako niste sami u svom domu.

Na našu sreću, moderni mobiteli su idealno rješenje za grmljavinska nevremena, jer imaju bateriju koja osigurava korištenje čak i kad nema dostupnog izvora struje u blizini, kao i pristup Internetu koji samo u zaista ekstremnim okolnostima prestaje raditi.

Baš zbog toga ono što ćete naći u aplikacijama i mobilnom web pregledniku može biti perfektna razbibriga dok traje oluja, bilo da ste ispod krova u centru grada, parkirani u svom automobilu ili u udobnosti vlastitog stambenog prostora.

S obzirom na to da oluje ne traju dugo, jednostavne igre u kojima brzo saznajete ishod vaše strategije dobra su opcija kako skratiti vrijeme, uključujući i različite igre na sreću, pogotovo one u sve popularnijim internetskim kockarnicama. Što je najbolje online casina daju vam šansu da u svakom trenutku prekinete akciju čim završi nevrijeme i nastavite na istom mjestu kad sljedeći put poželite igrati.

Radi se o igrama poput slotova i ruleta, koji ne traže veliki intelektualni napor, a dobro dođu kao smirenje u stresnim situacijama. Uz njih će grmljavina brže proći, a igrajući ih možete u Hrvatskoj osvojiti čak i milijunski progresivni jackpot, o čemu više saznajte na portalu Rizik hr.

Vrijeme možete skratiti i igrama na društvenim mrežama, ali i dopisivanjem, čitanjem vijesti ili slušanjem audio i video edukacija. Omiljeni muzički hitovi također će pomoći da smireno prebrodite grmljavinu, a uvijek možete i nazvati nekog ili komunicirati glasovnim porukama, dok sunce ne zasja na nebu.
Dakle, grmljavinske oluje postale su naša svakodnevica, pogotovo u ljetnim mjesecima. Neugodne su i mogu biti opasne, no nema razloga za paniku. Ako se nalazite na zaštićenom mjestu za vas nema briga, a to što imaju ograničeno trajanje olakšat će vam pronalazak zanimacije uz koju će nevrijeme brže proći…