Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Moda

Život u kombiju – alternativni način života koji osvaja srce i dušu

Dakle, želite znati više o životu u kombiju i je li uistinu tako savršen kako se prikazuje na društvenim mrežama? S jedne strane nije sve tako kako se čini jer je pogled na unutrašnjost kombija gotovo nemoguće održati tako savršenim čitav dan. Ako uz takav život imate i psa, uvijek postoji razlog za čišćenje. Dobra strana toga je što je unutrašnjost kombija mala pa je čišćenje jednostavnije i brže. No, uz ovakav način života pojavljuju se svakodnevni izazovi koji na društvenim mrežama vjerojatno neće biti prikazani. Iako je ova tema vrlo subjektivna, važno je razmotriti i utvrditi da su pojedini izazovi u ovakvom životu nekome jednostavniji, a nekome teži. Tako biste situaciju morali sami procijeniti, a mi vam u nastavku donosimo jedne od mogućih pozitivnih i negativnih strana ovog alternativnog načina života.

Negativna strana

U ovom dijelu naći ćete neke stvari koje bi neke od vas uvelike mogle odbiti i od samog razmišljanja o ovakvom životu. No, iako bi možda bilo teško u samom početku, s vremenom biste se sigurno navikli.

Tuširanje

Nije uvijek lako pronaći mjesto za tuširanje ako nemate tuš ugrađen u prostor kombija. Neki kombiji imaju ugrađen vanjski tuš, ali i to zahtijeva da se nalazite u malo zabačenijem području. Postoji mogućnost tuširanja u teretani ili joga studiju, ali to većinom zahtijeva novčanu naknadu. To se može izbjeći ugradnjom tuša u sam prostor kombija, no tako gubite na prostoru koji vam je uvelike potreban.

Prostor

Ako planirate sami živjeti u kombiju, vjerojatno nećete imati ovaj problem. No, s obzirom na to da većina ljudi ovakav život ne vodi solo, već s partnerom ili prijateljima, ovo im je prilično velik problem. Naime, čovjeku je potreban prostor za kretanje. Ako ste predugo u skučenom prostoru vjerojatno će vas početi loviti tjeskoba.

Odlaganje stvari i pranje posuđa

U ovoj kategoriji bitan je savjet da kod kuhanja koristite što manje posuđa kako biste izbjegli dodatno čišćenje. Ako stvari i posuđe ne odložite odmah na svoje mjesto, velika je vjerojatnost da ćete s vremenom kombi pretvoriti u kaos.

Potencijalna opasnost od kvarenja kombija

Ovo je vjerojatno najveća loša strana ovog načina života. Kvarenje vozila uvijek je iznenadno i može vas uvelike povući za džep. Kako biste lakše prošli ovu prepreku, bitno je da uvijek imate rezervni plan i novac odvojen za hitne slučajeve poput ovoga.

Pozitivna strana

Dobre stvari ovakvog života prilično su očite, a to je ono što vidite na društvenim mrežama. U nastavku možete pročitati stvari zbog kojih se vanlife isplati!

Ušteda novca i financijska sloboda

Uspjet ćete prilično smanjiti mjesečne račune; nećete trebati platiti struju, internet ili najam. Istina je da se tako trošak povećava u drugim područjima, kao što je gorivo, no to možda niti neće biti slučaj ako odlučite duže biti na jednom mjestu. Također nećete morati plaćati noćenje u hotelu, a i s obzirom na to da u kombiju imate vlastitu kuhinju, nećete morati plaćati večere.

Veća posvećenost putovanju i stvaranje vlastitog rasporeda bez stresa

Voljet ćete mogućnost veće posvećenosti samom putovanju bez da morate žuriti u kamp, hotel ili apartman. Držat ćete se vlastitog rasporeda i svoje ćete putovanje doživjeti na potpuno drugačiji i bolji način. Moći ćete skrenuti s ceste i napraviti ručak kad god želite bez da tražite neki restoran.

Vlastiti dizajn prostora

Svoj kombi možete prilagoditi i dizajnirati prema vlastitom ukusu. Vjerojatno ćete i sami više uživati u minijaturnoj verziji svoje kuće iz snova. Samo nekoliko lijepih elemenata može uvelike pridonijeti izgledu unutrašnjosti kombija.

Sada kada ste čitali o nekim pozitivnim i negativnim stranama života u kombiju, vjerojatnost je da ne biste mogli zauvijek ovako živjeti. Ovaj način života često biraju umirovljenici koji su raditi cijeli život, odgojili djecu i dočekali unučad, a sad je konačno došao red na njih. Isto tako, na Netflixu možete pogledati dokumentarac Expedition Happiness koji govori o ovakvom iskustvu i vrlo detaljno prikazuje sve strane ovog alternativnog i avanturističkog načina života.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Prijatelji

Prijatelji zaista mogu biti kao druga obitelj. Kad vam treba netko na koga se možete osloniti, vaš je prijatelj uvijek ovdje, bar bi trebao...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.