Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Razno

Navike koje mogu naštetiti našoj osobnosti

U našoj podsvijesti skloni smo pribjegavati navikama koje mogu polako narušiti i naštetiti našoj osobnosti, tijelu i emocionalnom stasu. Te su navike iznimno opasne jer mogu ugroziti naš način života i promijeniti ga na gore. Ako se ne primijete i ne pokušavaju izbjeći, mogu predstavljati potencijalni rizik za naše emocije, misli i stavove. Stoga, evo nekih štetnih navika koje vam mogu otvoriti oči i pomoći da vidite što je najbolje za vas, a što nije.

Grizenje noktiju

Grizenje noktiju je nehigijenski, a također vas prikazuje kao neurednom osobom zbog izgleda vaših noktiju. To je izuzetno loša navika i pojavljuje se kad su ljudi tjeskobni, pod stresom ili nešto nestrpljivo čekaju. Zbog ove navike, nečija tjeskoba može čak i porasti. Štoviše, ova navika živcira čak i ljude oko vas.

Biti okružen stalnim kritikama

Danonoćno ste okruženi kritikama i rijetko kad, možda čak i nikad ne dobijete pohvalu i lijepu riječ. Druženje s ljudima koji vas konstantno suptilno ili otvoreno kritiziraju, ono je što vam u životu zapravo uopće ne treba. Ako ste konstantno okruženi takvim ljudima koji za sve imaju negativno mišljenje, nikako vam ne pomažu da rastete. Vi možda možete imati dojam kao da vam pomažu da budete bolji, dok vas u stvarnosti samo vuku prema dolje.

Kašnjenje

Nije u redu ako konstantno kasnite na posao ili na susrete s ljudima. svojim kašnjenjem ne vodite računa o vremenu drugih kao niti o svom vremenu. Tako sami sebi činite problem i teško vam je uhvatiti korak s organiziranim rasporedom.

Odugovlačenje

Odugovlačenje vas neće u životu dovesti daleko. Ako planirate i kažete da ćete obaviti neku obavezu ili zadatak na vrijeme, a to ne učinite, možete o sebi stvoriti loš dojam. Osim što tako stvarate možda iskrivljeno mišljenje o sebi u glavama drugih ljudi, samima sebi narušavate život. Ostavljate stvari za zadnji tren i tako samo gubite svoje vrijeme.

Veza s pogrešnom osobom

Uvijek vas ostave ili vi prekinete s partnerom čim uđete u vezu? Možda postoji šansa da se bavite potpuno krivim ljudima. Svoje vrijeme radije posvetite ljudima koji vas stvarno podržavaju i koji vas čine da se osjećate vrijednima. Družite se i izlazite s onima koji vam čine da se osjećate voljeno, sretno i podržano, ali nemojte zaboraviti uzvratiti istom energijom.

Prigovaranje

Traženje i ostvarivanje životnog i poslovnog uspjeha, no konstantno prigovaranje čini vam sve težim nego što zapravo jest. Također zamara i druge ljude oko vas. Ako stalno u nečemu ili nekome pronalazite greške ili se samo usredotočujete na stvari koje ne funkcioniraju kako bi trebale, narušavate sami svoj život i sebe. Umjesto toga, više pažnje posvetite pozitivnoj strani. Tako možete napraviti veliku promjenu u svom životu.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Ako želite da drugi vole biti u vašem društvu, možda postoji vjerojatnost da morate izbaciti neke svoje loše komunikacijske navike. Postoje neke greške koje...

Copyright 2022 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.