Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Ljubav

Sve što trebate znati prije planiranja svog vjenčanja

Foto: Pixabay

Dakle, počinjete s planiranjem svog vjenčanja, imate sto misli, sto ideja kao i sto pitanja koja vam lete kroz um. Ne znate gdje da počnete? U nastavku vam donosimo jednostavan vodič koji će vam planiranje vjenčanja uvelike olakšati.

Postavite proračun

Prva i najvažnija stvar u planiranju jest odrediti proračun za svoje vjenčanje. Bez obzira na to hoćete li vjenčanje financirati vi, vaš zaručnik, vaši ili njegovi roditelji, svakako morate sjesti i razgovarati o iznosu novca koji planirate potrošiti. Prosječni trošak vjenčanja u Hrvatskoj iznosi oko 80.000 kuna. U redu je imati jeftinije vjenčanje koje si vi i vaš zaručnik možete priuštiti. Kako biste ostali u granicama svog proračuna od velike vam koristi može biti i unajmljivanje organizatora vjenčanja što nas i vodi do sljedeće točke.

Unajmite organizatora vjenčanja

Organizator vjenčanja ne samo da vam može pomoći da ostanete u granicama svog proračuna, već vam može smanjiti i stres – kako tijekom planiranja, tako i na dan vašeg vjenčanja. Mnoge mladenke misle da će njegovo unajmljivanje na kraju koštati puno više novaca, to baš i nije tako. Organizatori imaju više veze sa samom industrijom vjenčanja, što znači da im je u malom prstu dogovor i pregovaranje oko cijena, tako da uz njega možete uvelike uštedjeti. 

Organizator će biti tu za vas na svakom vašem koraku pa ćete se tako moći opustiti i zabaviti. Znat ćete da organizator koordinira ugostitelja, cvjećara i druge dobavljače – on će brinuti o svemu. 

Uzmite u obzir više različitih dobavljača

Vi, vaš zaručnik i organizator vjenčanja trebali biste se sastati s najmanje tri različita dobavljača iz svake kategorije vjenčanja, kako biste među sobom mogli raspraviti o cijenama i kvaliteti usluga koje nude. Tako biste se, na primjer, trebali sastati s tri ugostitelja, tri različita DJ-a ili benda, tri različite cvjećare i tako dalje.

Sastanak s različitim dobavljačima omogućuje vam pravilniji odabir, tj. odabir onog pravog dobavljača koji je kompatibilan s vama i vašim željama te potrebama gostiju. Također se pobrinite da ni njima ni organizatoru vaše vjenčanje ne bude sporedna stvar jer ako unajmite nekoga za vaše vjenčanje, on bi trebao biti dostupan bilo kad. 

Odvojite svoje vrijeme za planiranje

Kad planirate vjenčanje morate biti spremni na to da će vam to uzeti mnogo vremena. Budući da je za vjenčanje potrebno čak i po nekoliko mjeseci, odvojite vrijeme za sastanak s vašim organizatorom, dobavljačima, kao i za pregledavanje različitih časopisa koji se tiču odabira cvijeća, haljine i svih ostalih ukrasa koji se tiču vjenčanja. Ako iz časopisa odaberete neku ukras, ponesite časopis sa sobom na dogovor kako bi vaš organizator i svi vaši dobavljači dobili bolju ideju o tome kakva je vizija vašeg vjenčanja. 

U redu je i ako nemate neku svoju viziju. Svi dobavljači s kojima se sastanete mogu vam dati neki savjet i pomoći će vam pronaći ono što će vam se sviđati. Morate biti svjesni toga da vam i za vašu viziju treba vremena. 

Slušajte svoju intuiciju

Vi najbolje znate što želite prihvatiti, a što ne. Ako za nekoga od unajmljenih ljudi nemate dobar osjećaj i osjećate kao da vam je prepreka, zamijenite tu osobu. Vjenčanje je vaš dan i u njegovom ste planiranju glavni – vi! Samo zamislite kako će taj dan biti divan, okružit ćete se obitelji i prijateljima, svi će vam čestitati i podržati u novom početku vašeg života. 

Taj trenutak će biti divna uspomena dok budete u budućnosti pregledavali slike i vaše čestitke za vjenčanje, zato učinite to svojim danom iz snova!

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

NE PROPUSTITE I OVO!

Ljubav

Zaljubljivanje je ono što pokreće sve one romanse o kojima čitamo ili gledamo u naši omiljenim filmovima i serijama. No, što zapravo znači biti...

Zabava

Za vrijeme snažnog nevremena najvažnije je skloniti se na sigurno, a kad se jednom nađete pod čvrstim krovom najbolje je zabavnim sadržajima odagnati negativne...

Zabava

Surfajući internetom danas gotovo da ne možemo izbjeći reklame raznih online casina. Slična je stvar i s televizijom gdje se nerijetko može naići na...

Zabava

Tinejdžerske sapunice svoj su streloviti put prema gore započele devedesetih godina, izlaskom prve američke teen serije koja je požnjela fantastičan uspjeh diljem svijeta i...

Copyright 2022 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.