Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Ljubav

5 načina kako ove godine proslaviti Međunarodni dana žena

Sretan Međunarodni dan žena!

Bilo da je to vaša majka koja uvijek daje najbolji savjet, vaša učiteljica koja vam neumorno pomaže pod i nakon nastave ili vaša najbolja prijateljica koja vas uvijek uspije nasmijati, pogotovo onda kad vam je najteže, žene u našem životu igrale su veliku ulogu u formiranju današnje generacije i društva kako smo danas. Koji je najbolji način da žene slavimo svakodnevno, i u širem smislu, kako da ove godine proslavimo Međunarodni dan žena?

Donosimo 5 načina kako da danas podržimo žene oko sebe i dovedemo girl power na level više.

Kreirajte virtualne aktivnosti i natjecanja

Okupite svoje najbliže prijateljice na Zoomu i osmislite neko zabavno natjecanje vezano uz Međunarodni dan žena. Natječite se koja je ljepše ukrasila kolač, koja od vas je izradila najljepšu čestitku ili za one koje više zanima povijest, možete istražiti svoje znanje oko povijesnim aktivnostima žena (Kahoot je za to savršena opcija).

Donirajte ženskim neprofitnim organizacijama

Podržavati žene koje nikada niste ni upoznali – to je pravi girl power! Doniranje ženskoj neprofitnoj organizaciji ne samo da pomognete onima kojima je potrebno, već i vama pruža osjećaj zadovoljstva i osjećat ćete se ispunjeno. Jedna od njih je Tostan, neprofitna organizacija sa sjedištem u Africi koja radi na tome da djevojčice budu educirane u jednakom rangu s dječacima, i She Should Run, dobrotvorna organizacija koja omogućava ženama da se kandidiraju za političke aktivnosti i rad u tom području.

Kupujte marke koje su u vlasništvu žena

Yey, tko ne voli razgovor o shoppingu! Prije nego što izađete u grad ili otvorite prijenosno računalo za online shopping, razmislite o kupnji nekih od ženskih marki poput Glossier, S’well i Athleta. To je win-win situacija: mi pomažemo njima, one nama (da izgledamo super cute, naravno).

Podržite žene u filmskoj i književnoj industriji

Ako ste tip djevojke koja voli biti na miru pod toplom dekom na kauču ili u krevetu, ovo je prava opcija za vas. Podržite žene u filmskoj i književnoj industriji uzimajući u ruke jednu od njihovih knjiga ili pokrenite jedan od nekih njihovih filmova. Little Women i Frozen dva su od najvećih filmova koje su isključivo režirale žene.

Širite ljubav!

Bilo da se iskušate u svim navedenim opcijama ili ni u jednoj od njih, najupečatljivije što možete učiniti je jednostavno biti ljubazni prema ljudima oko sebe, kako danas – tako i svaki dan. Jednostavni kompliment ili riječi podrške mogu napraviti veliku promjenu u nečijem životu. Uostalom, svijetu je uvijek potrebno malo više dobrote.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Novinarstvo, iako je plemenito zvanje, daleko je od lakog. Za razliku od mnogih drugih profesija, novinarstvo se ponekad čini kao da morate biti jedan...

Horoskop

Svi smo, naravno, čuli za horoskop. Horoskopski znakovi puno su više od igre kojoj se smijete s prijateljima i šaljete im ono što se...

Prijatelji

Prijatelji zaista mogu biti kao druga obitelj. Kad vam treba netko na koga se možete osloniti, vaš je prijatelj uvijek ovdje, bar bi trebao...

Horoskop

Postoji razlog zbog kojeg je važno proljetno čišćenje – ekvinocij traži novi početak. Otkrijte što trebate da biste sredili svoj život 2021. godine. Jeste...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.