Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Moda

Najbolje stvari koje morate vidjeti i učiniti u Hrvatskoj

Hrvatska ima sve: surove uvale, netaknute plaže, srednjovjekovne gradove i prirodna čudesa. To je čini savršenom destinacijom za odmor, za avanturiste i za obožavatelje sunca. U ovoj prekrasnoj zemlji možete toliko toga učiniti i vidjeti da bi bilo nemoguće sve to napraviti u jednom kratkom putovanju. Da skratimo, evo 10 stvari koje u Hrvatskoj jednostavno morate učiniti!

Istražite ulice Korčule

Korčula je prekrasan otok s mnogo surovih uvala i mirisnih borova, vrsta mjesta koje bi svakome ukralo srce. Grad je idiličan sa svojim restoranima na obali, srednjovjekovnim crkvama i nekim od najljepših uličica u kojima ćete uživati šetajući. Najbolji način da istražite ostatak otoka i sve njegove skrivene kutke je unajmljivanje skutera ili quada.

Izvor: Unsplash.com

Popnite se na tvrđavu Španjolu na Hvaru

Iako je strm i naporan za penjanje, pogled koji vas čeka na samom vrhu vrijedan je svakog truda. Čeka vas predivna panorama koja gleda na stari grad Hvar, marinu i nakupinu Paklinskih otoka. Najbolje vrijeme za iskoristiti ovaj pogled jest vrijeme zalaska sunca.

Izvor: Unsplash.com

Popnite se na Dubrovačke gradske zidine

Dubrovnik je lijep kao na razglednici. Svojim će vas zavojitim starim ulicama, narančastim krovovima i srednjovjekovnom arhitekturom ostaviti bez daha. Šetnjom gradskim zidinama najbolje ćete vidjeti grad i okolno Jadransko more.

Izvor: Unsplash.com

Posjetite Plitvička jezera

Posjet Plitvičkim jezerima mnogima je na vrhu to do liste, a neki ih posjećuju i više puta. S obzirom na to da su Plitvička jezera najposjećenije mjesto u Hrvatskoj, stajanje na vrhu litice i promatranje moćnih slapova može vam biti jedno od najnestvarnijih trenutaka putovanja. Zbog toga bi tamo moglo biti i mnogo ljudi, posebno u ljetnim mjesecima. Jezera su također izuzetno velika te biste tamo mogli lako provesti čitav dan.

Izvor: Unsplash.com

Posjetite srednjovjekovni grad Trogir

Trogir je grad unutar srednjovjekovnih zidina i okružen je vodom. Zbog romantičke i renesansne arhitekture, zaslužio je status svjetske baštine pod zaštitom UNESCO-a. Također možete opskrbiti kvalitetnim hrvatskim maslinovim uljem, a možete uloviti i mnogo lijepih pogleda na grad.

Izvor: Unsplash.com

Jedite u najboljem hrvatskom restoranu

Šibenik je dom najboljeg hrvatskog restorana, a zove se Pelegrini. Ovu titulu zaslužio je kada je chef i vlasnik Rudolf Štefan izabran za chefa godine prema izboru Dobri Restorani 2016. Na jelovniku možete pronaći tradicionalna hrvatska jela s raznim dodacima, poput tjestenine od tartufa, pršuta s ovčjim sirom i janjetine s pireom od paprike. Restoran se ponosi kvalitetom namirnica iz Hrvatske, kao i dalmatinskom vinskom kartom. Ako posjećujete Šibenik, također možete posjetiti katedralu sv. Jakova i popeti se na tvrđavu.

Iskusite otočni život na Dugom Otoku

Dugi je Otok sasvim izvan radara što ga čini savršenim bijegom s kopna. Tamo nema otmjenih barova i restorana, ali ima vrlo malo turista tako da ćete se osjećati kao da je otok samo vaš. Posjetite idilične plaže poput Sakaruna i istražite njegovu surovu ljepotu posjetom Telašćici, parku prirode.

Plivajte u Jadranskom moru

Iako je ovo vjerojatno prva stvar koju ćete i učiniti ako posjetite hrvatsku obalu, budite sigurni da ćete nakon toga htjeti stalno boraviti na plaži. Hrvatske su plaže mjesta ljepote, boja varira od tirkizne do smaragdne, a plaže su često okružene borovima i zelenim drvećem. Jadransko je more jedno od najboljih na Mediteranu.

Izvor: Unsplash.com

Istražite Split

Često zanemaren i korišten samo kao skakaonica na hrvatske otoke, Split je vrlo lijep grad. Možete večerati u Dioklecijanovoj palači, istražiti popločane uličice, popeti se na zvonik katedrale Sv. Duje, a ostalo istražite sami. 😉

Izvor: Unsplash.com
Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Obrazovanje

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Obrazovanje

Još početkom ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2021. godinu. Objavljene Preporuke područne...

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.