Slomljeno prijateljstvo: 3 načina kako ga popraviti

Slomljeno prijateljstvo: 3 načina kako ga popraviti

Vjarojatno većina nas ima neko slomljeno prijateljstvo. Dakle, imali ste prepirku s jednim od svojih prijatelja. Možda ste imali ogromnu eksploziju emocija zbog kapi koja je prelila čašu koju smatrate prilično ozbiljnom ili ste se oboje prepirali oko beznačajnih stvari i konačno je došlo do toga da poljuljate svoje prijateljstvo.

Bez obzira na razlog vašeg ispada, važno je znati da to ne mora trajati vječno.

Foto: Unsplash

Kako popraviti slomljeno prijateljstvo (ili barem pokušati)?

Veze, prijateljstva i samo povezivanje s drugim ljudima bitan su dio ljudskog života pa je odbacivanje savršeno dobrog odnosa s nekim s kim ste nekada bili bliski ponekad loša ideja.

Možda vam se čini da ste zauvijek izgubili prijatelja, ali to najvjerojatnije nije slučaj. Ponekad su potrebni samo bistra glava i dobar zdrav razgovor da bi se stvari opet vratile na pravi put, zato je uvijek isplativo nešto u vezi toga poduzeti.

Zato vam donosimo načine za koje mislimo da su efektivni u popravljanju slomljenog prijateljstva.

Procjena

Prije nego što se odlučite za bilo što, važno je procijeniti odnos koji ste imali s prijateljem prije nego što vas je zadesilo slomljeno prijateljstvo. Ponekad se u životu možemo naći u toksičnim situacijama s toksičnim ljudima. Ako mislite da je to bio slučaj s vašim prijateljem, onda je možda najbolje ostaviti stvari kakve jesu. Ali, ako smatrate da je vaš odnos s prijateljem nešto što bi se moglo spasiti, učinite to. Razmislite o tome što vam je ta osoba značila, razmislite i o svojim i o njihovim postupcima koji vas vode u vašu trenutnu situaciju i odlučite vrijedi li prijateljstvo ili ne. Ako osjećate da vrijedi, nastavite čitati.

Budite od inicijative

Tvrdoglavost može već slomljeno prijateljstvo uništiti do kraja. Nitko ne želi biti prva osoba koja će poslati poruku ili nazvati, ali istina je da netko mora. Stavite svoj ponos i ego na stranu i postavite se zrelo i odraslo prema situaciji, ako se želite ponovno povezati sa svojim prijateljem pošaljite im kratki tekst u kojem ćete pitati možete li se sastati kako biste popravili stvari ili ih jednostavno označite na smiješnoj slici kako biste ih obavijestili da ste spremni krenuti ispočetka. Ako oboje i dalje igrate igru ​​čekanja, ništa se nikada neće riješiti, zato uzmite inicijativu u svoje ruke i krenite!

Foto: Unsplash

Ispričajte se

Nakon što ste povukli prvi potez, važno je međusobno razgovarati o situaciji. Zanemarivanje svađe koju ste imali i stvari koje ste izrekli vjerojatno neće pomoći da se situacija više ne ponovi. Pa sjednite i razgovarajte, a tijekom razgovora je bitno imati bistru glavu i biti tolerantan, nemojte to pretvarati u veću svađu! Recite svom prijatelju što vas je uznemirilo, recite im kako ste se osjećali i, što je najvažnije, priznajte i sebi i njima da ste i vi pogriješili. Za većinu su svađa krive obje strane, zato poslušajte što vaš prijatelj ima za reći i nakon toga se ispričajte.

Stvari ste zeznuli – ali i ispravili, a sada preostaje samo ponovno druškanje i stvaranje novih zajedničkih uspomena. Važno je da se oboje složite da pustite ono što se između vas dvoje dogodilo u prošlosti i da se zajedno radujete budućnosti. Oboje biste se trebali dogovoriti kako ćete izbjeći daljnje svađe i početi stvarati svježe planove za vikend, ljeto i još mnogo toga što dolazi. Vratili ste svojoj najdražoj osobi, a sada vas nitko više ne možete zaustaviti ni rastaviti! I slomljeno prijateljstvo može se popraviti.