Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Zabava

Kultni filmovi koje jednostavno morate pogledati – part 2

Dobar filmski klasik uvijek dobro dođe za kišnu nedjelju ili onda kad ne znate što biste drugo radili. Sigurni smo da ima mnogo kultnih filmova koje još niste pogledali, a o nekima od njih mogli ste čitati u prošlom članku. U nastavku teksta donosimo vam još neke od njih, a vi pripremite svoj popis filmova kako biste ga i nadopunili.

Forrest Gump (1994.)

Ovaj je film možda pretjerano sentimentalan. Nosi pomalo problematičnu poruku, ali njegova slatkoća i šarm dovoljni su da približe pravu dubinu i ljupkost. Radnja prati Forresta Gumpa koji je opisan kao naivan i tup. Rodom je iz Alabame i bio je svjedok koji je utjecao na neke najvažnije događaje u drugoj polovici 20. stoljeća. Te godine ovaj je film postao jedan od najuspješnijih u Sjevernoj Americi, a na njega su pozitivno reagirali mnogi kritičari.

Leon: The Professional (1994.)

Mathilda ima samo 12 godina, ali već je upoznata s mračnom stranom života. Njen zlostavljački nastrojen otac skladišti drogu za korumpirane policajce, a majka je zanemaruje. Léon, koji živi u istom hodniku, radi kao plaćeni ubojica za jednog mafijaša. Kad njenu obitelj ubije Stansfield, korumpirani agent DEA -e, Mathilda udružuje snage s Léonom kako bi naučila njegove smrtonosne vještine i osvetila smrt svoje obitelji.

Gladiator (2000.)

Commodus preuzima vlast i oduzima položaj Maximusu, jednom od omiljenih generala svog prethodnika i oca, cara Marka Aurelija, velikog stoičkog filozofa. Maximus je potom izbačen i postavljen u gladijatorsku arenu kako bi se borio do smrti.

Django Unchained (2012.)

Dvije godine prije građanskog rata, rob Django zatiče se u pratnji njemačkog lovca na glave dr. Kinga Schultza koji je u misiji zarobljavanja opake braće Brittle. Schultz oslobađa Djanga i zajedno love najtraženije kriminalce na jugu. Putovanje ih dovodi na zloglasnu plantažu sjenovitog Calvina Candieja, gdje je Djangova davno izgubljena supruga još uvijek robinja.

The Patriot (2000.)

Mel Gibson nosi ulogu Benjamina Martina, skromnog čovjeka koji je prisiljen pridružiti se američkoj revoluciji kad mu Britanci prijete da će mu oduzeti farmu. Zajedno sa svojim domoljubnim sinom Gabrielom, suočava se s opakim Redcoatsima.

The Pursuit of Happyness (2006.)

Život je borba za samohranog oca Chrisa Gardnera. Iseljeni iz vlastitog stana, on i njegov mali sin nalaze se sami i nemaju gdje otići. Iako se Chris na kraju zaposlio kao pripravnik u prestižnoj brokerskoj tvrtki, njegova mu pozicija ne pruža dovoljno novaca. Iako moraju živjeti u skloništima i podnašati mnoge nedaće, Chris odbija popustiti očaju i bori se u stvaranju boljeg života za sebe i svog sina.

Cast Away (2000.)

Izvršni direktor FedExa, Chuck Noland putuje na zadatak u Maleziju, kada se njegov avion tijekom oluje ruši iznad Tihog oceana. Chuck je jedini koji je preživio let i budi se na pustom otoku. Kad mu pokušaj da otplovi i potraži pomoć ne uspije, Chuck uči kako preživjeti na otoku gdje ostaje godinama – u pratnji samo svog prijatelja Wilsona – koji je odbojkaška lopta. Hoće li se Chuck ikada vratiti u civilizaciju i ponovno se sastati sa svojom obitelji?

The Mask (1994.)

Kad bankovni službenik Stanley Ipkiss otkrije čarobnu masku u kojoj se nalazi duh nordijskog boga Lokija, mijenja mu se cijeli život. Dok nosi masku, Ipkiss postaje nadnaravni playboy koji odiše šarmom i samopouzdanjem što mu omogućuje da zapne za oko pjevačici lokalnog noćnog kluba – Tini Carlyle. Nažalost, pod utjecajem maske, Ipkiss pljačka i banku, što ljuti gospodara kriminala – Doriana Tyrella.

Cold Mountain (2003.)

Ova je klasična ljubavna priča smještena u pozadini američkog građanskog rata. Ranjeni vojnik W.P. Inman napušta svoju jedinicu i putuje po jugu u nadi da će se vratiti svojoj supruzi Adi koju je ostavio kod kuće da brine o njihovoj farmi. Dok Inman odlazi na opasno putovanje kako bi se vratio kući, Ada se trudi sačuvati njihov dom u čemu joj pomaže Ruby, tajanstvena lutalica koju joj susjed šalje u pomoć.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

NE PROPUSTITE I OVO!

Posao

Javni nastup je jedan od naših najvećih strahova i to je ono što nam uvijek zadaje najveću glavobolju te od čega imamo želučanu nervozu....

Obitelj

Naučite kako na jednostavan način u samo par koraka, bez posebe vještine, napraviti idealne čestitke za krizmu. Sakrament svete Potvrde, odnosno krizma, bitan je...

Škola

Još početkom ove godine Hrvatski zavod za zapošljavanje izdao je Preporuke za obrazovnu upisnu politiku i politiku stipendiranja za 2021. godinu. Objavljene Preporuke područne...

Moda

Ovisnik o shoppingu je netko tko kompulzivno kupuje i osjeća da nad time nema kontrolu. Postoje čak i različite vrste šopingholičara! Primjerice, kompulzivni je...

Copyright 2021 © Filip Media d.o.o. Sva prava pridržana.