Loša frizura i 5 načina kako je možete ukrotiti

Loša frizura: 5 načina kako je možete ukrotiti

Loša frizura. Nažalost, ovo se dešava često, a ponekad je neizbježno. Možda ste posjetili potpuno novog stilista ili je vaš redoviti frizer imao neradni dan. Ipak, loša frizura ne čini vas najsretnijima i može dovesti do puno nižeg samopoštovanja pa čak i do suza.

Slušajte – nije kraj svijeta. Ako zapnete, Cool.hr ima 5 najboljih načina da to riješite (bez i pola % muke).

Razgovaraj sa svojim stilistom

Prvo što morate učiniti je razgovarati sa svojim stilistom – što prije. Loša frizura obično je rezultat nesporazuma ili novog stilista koji zapravo ne razumije vaš stil (ili vašu kosu). Ne bojte se dati do znanja da vam se ne sviđa. Iskrenost je uvijek najbolja politika!

Operi kosu

Većinu vremena loša frizura može se popraviti dobrim pranjem. Iako ste kosu možda tek ošišali, preporučujemo da je operete čim se vratite kući. Kosa će vam se najvjerojatnije položiti u svoj prirodni izgled i to obično kad se osuši, zato se nemojte previše prepustiti lošem osjećaju i tjeskobi.

Foto: Unsplash

Isprobaj nove frizure

Loša frizura mogla bi vam otvoriti vrata za neki novi hairstyle koji možda nikada prije niste isprobali. Shvatite ovo kao priliku da budete kreativni sa svojom kosom i imidžom. Uvijek ste željeli isprobati nove preparate ili proizvode za kosu? Sad je trenutak – zaglavili ste dok vam kosa ne izraste na željeno!

Vrijeme kad napokon možeš nositi onaj češir ili maramu!

Šeširi i ostali dodaci za kosu sada napokon mogu doći do izražaja. Imate kapu ili maramu koju ste kupili, ali je nikada niste imali prilike nositi? Ovo je upravo vaša prilika! Tako nitko neće primijetiti da vam je kosa u urnebesu, a poslužit će kao savršeni modni dodatak vašem outfitu.

Suhi šampon

Suhi šampon upija višak masnoće i vašoj kosi daje teksturu za volumen. Ako nemate pri ruci suhi šampon, isprobajte ovaj jednostavan trik: uzmite žličicu baby pudera i nježno ga umasirajte u tjeme pri korijenu. Ovo će također upiti višak ulja i učiniti da vaša kosa izgleda svježije. Pazite da koristite malo po malo kako biste bili sigurni da ne koristite previše, inače će se puder primijetiti.

Neka dodaci za kosu budu tvoj novi best friend

Trebaju vam šeširi, trake za glavu i kopče za kosu. Ova dodatna oprema bit će vam najbolja za sljedećih nekoliko mjeseci. Pokrijte lošu frizuru kapicom ili pramenove stilizirajte nekim zanimljivim kopčama. Bez obzira na sve, dobit ćete dodatne bodove za stil!

Foto: Unsplash

Go with the flow

Sjaji kroz ono kroz što prolaziš, prepusti se! Nažalost, ostat ćete zaglavljeni i nezadovoljni dok vam ponovo ne izraste, tako da zapravo nemate previše izbora osim da se tome prepustite. Kad za to dođe vrijeme, posjetite svog frizera kako biste dobili rez koji ste tako jako i dugo iščekivali!