Halloween party, baš kao i svaki drugi, ljude mora održati zainteresiranima – ali i sitima, a tu mogu poslužiti slasne Halloween grickalice! Stoga smo za vas u nastavku pripremili neke od najjednostavnijih, najukusnijih i najstrašnijih Halloween recepata koje ćete obožavati!
Najukusnije i najzanimljivije Halloween grickalice
Čokoladne oči
Napravite smjesu od osam zdrobljenih petit beurre keksa, 50 grama rastopljene čokolade i nasjeckanog ušećerenog đumbira. Smjesu oblikujte u kuglicu oko oljuštenog cijelog badema. Nakon toga svaku kuglicu “obucite” u gotovi, već zaslađeni kesten pire. Rastopite bijelu čokoladu s 200 grama maslaca pa umočite svaku kuglicu i stavite je na masni papir. Prehrambenom bojom nacrtajte kapilare, šarenicu i zjenicu.
Halloween sendviči
Ako nemate vremena slagati komplicirane Halloween grickalice, i ovi sendviči će poslužiti kao super ideja!
Koristite kruh, tost ili krekere (možete ih oblikovati kako želite) i na njih posložite salamu, sir, zelenu salatu. Ukrasite po želji – maslinama, paprikom ili drugim povrćem.
Halloween kokice
Zagrijte ulje u većoj posudi na srednjoj vatri. U zagrijano ulje dodajte kukuruz kokičar. Posudu obavezno prekrijte poklopcem kako kokice ne bi iskakale iz nje te je povremeno lagano protresite kako bi se sva zrna kukuruza ispekla.
U srednje velikoj posudi otopite maslac na laganoj vatri. Kad se maslac otopi, dodajte ekstrakt vanilije i sljezove kolačiće. Kad se sljezovi kolačići otope i smjesa postane glatka, prelijte je po kokicama. Pažljivo miješajte špatulom kako bi sve kokice bile podjednako premazane smjesom.
Tako premazane kokice rasprostrite po listu papira za pečenje i pospite razmrvljenim keksima i komadićima čokolade te sitno narezanim čokoladicama s kikirikijem i karamelom. Nadjevu možete dodati i nasjeckane bademe, pistacije, čokoladne ili šarene mrvice za kolače ili bilo što drugo što vam se nađe pri ruci.
Pustite da kokice odstoje oko sat vremena dok se smjesa ne osuši i ne stvrdne, a zatim ih razlomite u komadiće veličine otprilike dvije kockice čokolade. Tako ih možete spremiti u posudu i držati u frižideru i do nekoliko dana.
Hladne ručice
Sve što vam je potrebno za ovaj super ukras je želatina i gumena medicinska rukavica. Izradite masu od želatine prema uputama na kutiji te ju izlijte u rukavicu. Stavite u zamrzivač a kada postane tvrda tj. kada se zamrzne, izvadite te rukavicu samo izrežite.
Duhovi od sira
Sastojci koji će vam biti potrebni su sljedeći – 1 paket lisnatog tijesta, mozzarella sir, narezane masline i 1 češanj češnjaka. Jedan češanj češnjaka sitno nasjeckajte i promiješate s 1 žlicom otopljenog maslaca. Tijesto razvaljajte na trokutiće (16 komada, ili više) i po njima razmažite češnjak i maslac. Pećnicu zagrijte na 250 stupnjeva i pecite 7 minuta dok se masa ne počne lagano napuhavati i dok ne postane smeđa. Tada gore stavite sir te ukrasite oči i usta – krastavcima, orasima, paprikom, maslinama ili čime god želite. Pecite još 2-3 minute, dok se sir skroz ne otopi.
Zdrava ukleta ‘bundeva’
Ako želite zdravu i jednostavnu alternativu za Halloween desert, ovo je pravo rješenje za vas. Jednostavno uzmite nekoliko većih naranči i odrežite im vrh. Zatim ispraznite sav sadržaj naranči tako da vam ostane samo kora. Nakon toga u kori izdubite strašno lice kao što to neki od nas rade na bundevama. Zatim vaše zdrave, uklete ‘bundeve’ napunite raznim sezonskim voćem. No, ako želite malo ‘odrasliju’ verziju, zalijte voće s malobrendija.
Vještičji prsti
Bademe obojite crnom prehrambenom bojom i stavite ih na papir za pečenje da se osuše. Slane štapiće natrgajte na pola, a zelene bombone rastopite u mikrovalnoj pećnici dok ne dobijete finu gustu smjesu. Štapiće umočite u zelenu tekućinu te ih stavite na isti papir za pečenje da se suše. Dok su još mokri na njih dodajte crne nokte od badema. Prste stavite u hladnjak na 10 minuta.
Duhovi od bijele čokolade
U posudu za pečenje stavite aluminijsku foliju i na njoj rasporedite slane štapiće. Bombone od bijele čokolade otopite u mikrovalnoj pećnici dok ne dobijete finu, gustu smjesu. Koristeći žlicu, na štapićima formirajte tijelo duha. Na svaki dodajte dva mala čokoladna bombona koja će predstavljati oči. Duhove stavite u hladnjak na pola sata. Ako ih i kasnije držite u hladnjaku, njihov rok trajanja može biti duži i od dva tjedna.